ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για Κολωνό: «Κατάντια» οι κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για συγκάλυψη

Οικονόμου για Κολωνό: «Κατάντια» οι κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για συγκάλυψη
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου INTIME / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για τα θέματα της επικαιρότητας ενημέρωσε τους πολιτικούς συντάκτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννη Οικονόμου. Μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για την υπόθεση του Κολωνού, τόνισε πως η ελληνική αστυνομία και η Δικαιοσύνη κάνουν το καθήκον τους, ενώ αναφορικά με τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συγκάλυψη, έκανε λόγο για «κατάντια».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκίνησε την ενημέρωση αναφερόμενος στο ζήτημα της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας και στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για ελάφρυνση των καταναλωτών.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην περίπτωση των συνταξιούχων επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση προχωρά τώρα σε νέες παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν περαιτέρω το εισόδημά τους. «Μάλιστα ένας στους δύο συνταξιούχους θα λάβει τουλάχιστον μία επιπλέον σύνταξη, συνολικά από τη στήριξη ενώ αρκετοί θα πάρουν και μεγαλύτερα ποσά».

«Η κυβέρνηση αξιοποιεί και εξαντλεί τις δυνατότητες του προϋπολογισμού προς ώφελος και των συνταξιούχων», τόνισε ενώ σε αντιπαραβολή σημείωσε πως «σε συνθήκες πίεσης ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μόνο περικοπές μέσω του νόμου Κατρούγκαλου αλλά και άλλων αρνητικών παρεμβάσεων, ενώ σήμερα η κυβέρνηση δεν κάνει καμία περικοπή και μόνο αυξήσεις, μικρότερες ή μεγαλύτερες».

«Οι πολίτες μπορούν να έχουν καθαρή εικόνα από τη μια για εκείνους που τηρούν τις δεσμεύσεις τους αλλά και για εκείνους που λένε ψέματα, εκείνους που παραπλανούν, εκείνους που άλλα υπόσχονται και στο τέλος άλλα πράττουν», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

«Στο τέλος της ημέρας, οι πολίτες ενδιαφέρονται για έργα και οι πολιτικοί κρίνονται από το αποτέλεσμα», τόνισε.

Σειρά δράσεων για την ακρίβεια

Αναφερόμενος στο θέμα της ενέργειας και της ακρίβειας, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση διακρίνοντας έγκαιρα το πρόβλημα των διεθνών ενεργειακών ανατιμήσεων έχει αναπτύξει σειρά δράσεων για την ελάφρυνση των καταναλωτών και τη στήριξη των πιο αδύναμων.

«Συνολικά οι δράσεις αυτές για το 2022 φθάνουν τα 13 δισεκ. ευρώ», τόνισε και συνέχισε: «Οι αυξήσεις είναι δυσανάλογα μεγάλες σε όλο το φάσμα της αγοράς ενέργειας και προκαλούν έτσι δυσχέρεια και προβλήματα στους πολίτες σε κάθε σχεδόν τομέα της αγοράς, σε όλες τις πτυχές του οικονομικού τους βίου».

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη γνώση και αξιοποιεί κάθε οικονομική δυνατότητα που υπάρχει για να στηρίξει την κοινωνία.

Παράλληλα με τη χρηματοδότηση, η κυβέρνηση αναπτύσσει πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση και της κερδοσκοπείας στο βαθμό που αυτή παρατηρείται και που επιδεινώνει το πρόβλημα της ακρίβειας. Για να έχει αποτέλεσμα η καταπολέμηση αυτή χρειάζονται έλεγχοι και μέσα, τόνισε και αναφέρθηκε αναλυτικά τόσο στους ελέγχους που πραγματοποιούνται από τη ΔΙΜΕΑ αλλά και στις νομοθετικές παρεμβάσεις που βοηθούν στην κατεύθυνση αυτή.

Ειδική αναφορά έκανε στο καλάθι στης νοικοκυράς, ενώ κλείνοντας σημείωσε ότι πιστώθηκε στους λογαριασμούς 10.561 δικαιούχων η πρώτη δόση του προγράμματος των νέων αγροτών, συνολικού ύψους περίπου 278 εκατ. ευρώ.

Υπόθεση Κολωνού

Ερωτηθείς για την υπόθεση του Κολωνού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Παρακολουθούμε σοκαρισμένοι αυτά τα φρικτά και αποτρόπαια εγκλήματα. Η ελληνική αστυνομία κάνει το καθήκον της, η Δικαιοσύνη κάνει το καθήκον της. Η ελληνική Πολιτεία πρέπει να μεριμνήσει για την τύχη αυτού του κοριτσιού και των υπόλοιπων παιδιών».

Αναφορικά με τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συγκάλυψη, αν δεν δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των εμπλεκομένων, ο κ. Οικονόμου απάντησε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ περιφέρει την πολιτική του απόγνωση με όχημα την χυδαιότητα πάνω σε αυτή την τραγωδία. Μια λέξη μόνο ταιριάζει σε αυτό: Κατάντια».

Για τον 52χρονο δράστη είπε πως έχει διαγραφεί οριστικά από τη Νέα Δημοκρατία και πως είχε ανασταλεί η ιδιότητά του από την αρχή, κάνοντας λόγο για αυτονόητα πράγματα. Στη συνέχεια έκανε λόγο για την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση.

Για το μπλόκο στο νομοσχέδιο Μενέντεζ

Ερωτηθείς για το μπλόκο στο νομοσχέδιο του γερουσιαστή Μενέντεζ στις ΗΠΑ, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως μόνο η αντιπολίτευση και τα τουρκικά μέσα έχουν αυτή την αντίληψη. «Είναι σε εξέλιξη, είναι μια διαδικασία που θα κρατήσει αρκετά. Εμείς έχουμε αξιοποιήσει πάρα πολύ καλά τον χρόνο», είπε μεταξύ άλλων.

Συνοδός κορυφής

Τέλος, ερωτηθείς για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε: «Θα επιμείνουμε στην ανάγκη λήψης αποφάσεων. Οι θέσεις μας είναι γνωστές. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε προς την κατεύθυνση αυτή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ