ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνοτουρκικά - Ερντογάν: «Είναι όλα έτοιμα, μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ»

Ελληνοτουρκικά - Ερντογάν: «Είναι όλα έτοιμα, μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ»
Διατηρεί την εμπρηστική ρητορική ο Τούρκος πρόεδρος AP Photo/Darko Bandic

Στο στόχαστρο έβαλε ακόμη μια φορά την Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατά την διάρκεια του ταξιδιού επιστροφής από την Αστάνα, αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στα ελληνικά νησιά και την Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα, συνεχίζοντας την εμπρηστική του ρητορική, είπε ότι η Άγκυρα έχει λάβει τις κατάλληλες προφυλάξεις απέναντι στην Ελλάδα:

«Bλέπουμε βέβαια τι συμβαίνει και το τι κάνουν στην Αλεξανδρούπολη και σε διάφορα νησιά. Αφού φορέσουμε την πανοπλία μας και λάβουμε τις προφυλάξεις μας, δεν μας δίνουν κανέναν φόβο. Έχουμε λάβει τα μέτρα μας, όλα είναι έτοιμα. Ως εκ τούτου, κάνουμε τα βήματά μας ανάλογα. Ας το σκεφτούν».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν υπάρχει όριο που η υπομονή ξεχειλίζει, ο Ερντογάν απάντησε:

«Αυτό το πράγμα δεν έχει ημερομηνία. Βέβαια, μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ. Αλλά δεν μπορούμε να ορίσουμε ημερομηνία που η ιστορία θα καταγραφεί. Είναι δυνατόν να πούμε το τι και πότε θα το κάνουμε;».

Αναφορικά με τα F-16 εμφανίστηκε ικανοποιημένος με τις εξελίξεις: «Αυτά τα πρόσφατα βήματα ή οι πρόσφατες εξελίξεις, ειδικά όσον αφορά το F16, δείχνουν ότι κάτι έχει αλλάξει. Φυσικά όλα αυτά τα βήματα τα ακολουθεί ταυτόχρονα και η Ρωσία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ