ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Παρουσία Τσίπρα το τελευταίο αντίο σήμερα στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

ΣΥΡΙΖΑ: Παρουσία Τσίπρα το τελευταίο αντίο σήμερα στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη
Η νεκρώσιμη ακολουθία θα λάβει χώρα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ / Eurokinissi- Φωτογραφία αρχείου

Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και άλλων βουλευτών και στελεχών του κόμματος κηδεύεται σήμερα, Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο χαμός του οποίου έχει συγκλονίσει βεβαίως και το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα λάβει χώρα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως.

Η σορός θα εκτίθεται προς χαιρετισμό στην εκκλησία από τις 15.00, ενώ θα ακολουθήσει η εξόδιος ακολουθία στις 16.00 και κατόπιν ο ενταφιασμός στα Κοιμητήρια του Φιλύρου Θεσσαλονίκης.

Η οικογένεια του Αλέξανδρου έδωσε στη δημοσιότητα μία λίστα ευαγών ιδρυμάτων για δωρεές αντί στεφάνων στη μνήμη του.

Όλοι, εξάλλου, στην αξιωματική αντιπολίτευση μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιονίκη και αναπληρωτή εκπρόσωπο του κόμματος, ο οποίος έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή.

Συμφωνούν στο ότι αποτέλεσε «κόσμημα» και για το ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και στέκονται, πέρα από όλα τα υπόλοιπα επιτεύγματά του στην επαγγελματική και προσωπική του ζωή, στο ότι έθεσε τη διασημότητά του στην υπηρεσία του κόμματος και της Αριστεράς και όχι το αντίστροφο.

Όπως ήταν επίσης λογικό, αναβλήθηκε για το επόμενο Σαββατοκύριακο, 22- 23 Οκτωβρίου η προγραμματισμένη για το τρέχον συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Υπήρξε η σκέψη να πραγματοποιείτο αύριο, ωστόσο εγκαταλείφθηκε προκειμένου να τιμηθεί καλύτερα ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, αλλά και για να μπορέσουν να μιλήσουν όσο γίνεται περισσότερα μέλη της.

«Βολές» κατά Μητσοτάκη

Από εκεί και πέρα, στην Κουμουνδούρου δεν εξεπλάγησαν, μάλλον το αντίθετο συνέβη, από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή για να αντικρούσει τις ευθείες βολές που εξαπέλυσε εναντίον του ο κ. Τσίπρας για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια.

Θεωρούσαν αναμενόμενο πως δεν θα αναλάμβανε τις ευθύνες του, όπως και στην υπόθεση των υποκλοπών και της πανδημίας, και θα χρησιμοποιούσε το «δεν φταίω εγώ, αλλά ο πόλεμος κι ο Πούτιν» προκειμένου να διασώσει τα προσχήματα.

Όπως κι αν έχει, τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και τα υπόλοιπα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ που ξεκινούν σχετικές περιοδείες ανά τη χώρα την εβδομάδα που έρχεται θα συνεχίσουν την αποδόμηση των κυβερνητικών πολιτικών (και) για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, αλλά και την προβολή των θέσεων του κόμματος, όπως αυτές παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρό του στη ΔΕΘ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ