ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί «πυροβολούν» τον Τσίπρα και οι δικοί του - Η εκτίμηση για το χρόνο των εκλογών

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί «πυροβολούν» τον Τσίπρα και οι δικοί του - Η εκτίμηση για το χρόνο των εκλογών
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ και πολύ καιρό ανακοινώνει ονόματα υποψηφίων, φτιάχνοντας κλίμα. Το ίδιο θα έπρεπε να κάνουμε κι εμείς», αναφέρουν χαρακτηριστικώς βουλευτές που πρόσκεινται στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI

Από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις διασταυρώνονται τα εσωκομματικά πυρά στον Αλέξη Τσίπρα.

Από τη μία πλευρά είναι οι «γνωστοί άγνωστοι» της Ομπρέλας, η οποία μέσω εκπροσώπων της έδωσε το στίγμα της στην πρόσφατη Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Δεν είναι, όμως, μόνο η αποδυναμωμένη ύστερα από το συνέδριο του Απριλίου και την εκλογή Κ.Ε. από τη βάση το Μάιο εσωκομματική αντιπολίτευση που εκφράζει την ανησυχία (sic) της για τις επιλογές της ηγεσίας του κόμματος.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, ακόμα και πρόσωπα που μόνο ως αντιπολιτευόμενα τον κ. Τσίπρα δεν θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς, αγωνιούν για την καθυστέρηση στην ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές.

Κατανοούν πως απαιτείται η κατάλληλη προεργασία ώστε να μην εκτεθεί το κόμμα με υποψηφιότητες που δεν πληρούν τα απαραίτητα αξιακά και ηθικά στάνταρ, όπως επίσης καταλαβαίνουν ότι κάποια ονόματα- έκπληξη πρέπει να μείνουν κρυφά ως την έναρξη της προεκλογικής περιόδου ώστε να μην «καούν», όπως λέμε κοινώς.

Από την άλλη, ωστόσο, παρατηρούν πως θα μπορούσε να είχε ήδη ανακοινωθεί ένα πρώτο πακέτο υποψηφίων σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες ώστε να μπορέσουν να κινηθούν αναλόγως και να δημιουργήσουν μια δυναμική και για το κόμμα μέσω της προώθησης της υποψηφιότητάς τους.

Ακόμα κι εν ενεργεία βουλευτές, οι οποίοι θεωρούνται αυτονοήτως υποψήφιοι εφόσον βεβαίως το επιθυμούν, εκφράζουν την παραπάνω άποψη, μολονότι όπως μας λένε τους ευνοεί σε προσωπικό επίπεδο να εμφανίζονται αυτή την ώρα πως «τρέχουν» μόνοι τους.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ και πολύ καιρό ανακοινώνει ονόματα υποψηφίων, φτιάχνοντας κλίμα. Το ίδιο θα έπρεπε να κάνουμε κι εμείς», αναφέρουν χαρακτηριστικώς.

Ως προς το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, οι περισσότεροι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ποντάρουν πλέον στα τέλη Μαΐου, λίγο πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις, ώστε αν χρειαστούν δεύτερες κάλπες αυτές να στηθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δοκιμασίας των μαθητών.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας, μετά την ομιλία του στη Βουλή επί του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές, θα μιλήσει την Παρασκευή και στο 6ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Αριστερών, Πράσινων και Προοδευτικών Δυνάμεων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 21- 23 Οκτωβρίου κι εστιάζει σε ζητήματα ειρήνης, κοινωνικής και κλιματικής δικαιοσύνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ