ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Το κυβερνητικό πάρτι των απευθείας αναθέσεων συνεχίζεται

Χαρίτσης: Το κυβερνητικό πάρτι των απευθείας αναθέσεων συνεχίζεται
«Εν μέσω μιας πρωτοφανούς κοινωνικής και οικονομικής κρίσης το μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης της ΝΔ εξακολουθεί να είναι ένα: πώς θα  θησαυρίσουν οι λίγοι κι εκλεκτοί φίλοι της», υποστηρίζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / Eurokinissi

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ξανά την κρίση ως ευκαιρία για να μοιράσει δημόσιο χρήμα στα δικά της παιδιά. Μετά το πάρτι των απευθείας αναθέσεων ύψους επτά δισ. ευρώ μέσα σε δύο χρόνια με πρόσχημα την πανδημία, το σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών αποκαλύπτει σωρεία απευθείας αναθέσεων κι από τη διορισμένη από τον υπουργό Ανάπτυξης διοίκηση της ΜΟΔ ΑΕ σε συγκεκριμένες ιδιωτικές εταιρείες συμβούλων», τονίζει, σε δήλωσή του, ο Αλέξης Χαρίτσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αριθμός των συμβάσεων για συγχρηματοδοτούμενα έργα που έχουν ανατεθεί από τη ΜΟΔ –την αρμόδια υπηρεσία για τον έλεγχο και τη διαχείριση εθνικών κι ευρωπαϊκών κονδυλίων– αυξήθηκε το 2020 σε σχέση με το 2019 κατά 355%, ενώ το συνολικό ποσό των συμβάσεων αυτών αυξήθηκε την ίδια χρονική περίοδο κατά 630%.

«Εν μέσω μιας πρωτοφανούς κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, με τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να δοκιμάζονται από την ακρίβεια και την ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια, το μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης της ΝΔ εξακολουθεί να είναι ένα: πώς θα θησαυρίσουν οι λίγοι κι εκλεκτοί φίλοι της. Η διαφάνεια και η λογοδοσία ως προς τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος είναι άγνωστες έννοιες για τα “άριστα” στελέχη της κυβέρνησης. Η λεηλασία του δημοσίου πλούτου δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Πολιτική αλλαγή τώρα για να υπάρξει διέξοδος από την κρίση Μητσοτάκη», συμπληρώνει ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ