ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Ανοιχτό το ενδεχόμενο και ποινικής ευθύνης Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Ανοιχτό το ενδεχόμενο και ποινικής ευθύνης Μητσοτάκη
Όσον αφορά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αυτό το Σαββατοκύριακο- ξεκινά με ομιλία Τσίπρα στις 11 π.μ.- υπάρχει η προσδοκία από την εσωκομματική πλειοψηφία να μην πυροδοτηθεί από «ανώφελες κι ανούσιες» διαφωνίες EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

Η αναζήτηση ακόμα και ποινικών ευθυνών του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υπόθεση των υποκλοπών δεν τελειώνει για το ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να μιλά την Παρασκευή στη Βουλή για ατομική ευθύνη του πρωθυπουργού.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύουν ότι με τα σημερινά κοινοβουλευτικά δεδομένα μπορεί να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, ωστόσο ευελπιστούν στην επόμενη Βουλή να έχουν την πλειοψηφία και μαζί με τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις, να συσταθεί προανακριτική επιτροπή.

Ο κ. Τσίπρας, άλλωστε, από την ημέρα που υπέβαλε τη σχετική μήνυση στον Άρειο Πάγο ο Νίκος Ανδρουλάκης, πριν δυόμισι περίπου μήνες, το αξιολόγησε ως πολύ σοβαρό ζήτημα για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

Κι αυτό μολονότι δεν ήταν λίγα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τον συμβούλευαν στις εσωκομματικές συζητήσεις να μην το κάνει πρώτο θέμα γιατί οι πολίτες ενδιαφέρονται περισσότερο για τα θέματα που αφορούν την τσέπη τους.

Όπως κι αν έχει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ δεν αδιαφορεί και για τα ζητήματα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, εντάσσοντας στο αντιπολιτευτικό του φάκελο και το τσουνάμι πλειστηριασμών, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης κατοικίας, εν μέσω ακραίου πληθωρισμού και δυσβάσταχτου κόστους ζωής.

Όπως αναφέρουν συνεργάτες του, είναι 44.000 οι προγραμματισμένοι για φέτος πλειστηριασμοί- υπερτριπλάσιοι σε σύγκριση πέρυσι-, φτάνοντας στο επίπεδο του 2008.

Οι ίδιες πηγές αναρωτιούνται ρητορικώς αν αυτή είναι η κανονικότητα της κυβέρνησης, εντάσσοντας σε αυτή και την «παταγώδη αποτυχία» του εξωδικαστικού μηχανισμού όπου ούτε τρεις στους 100 πολίτες οι οποίοι ζητούν ρύθμιση μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους «διότι η κυβέρνηση έχει αφήσει όλη την ελευθερία στις τράπεζες να μην ρυθμίζουν αν δεν το επιθυμούν».

Στο ίδιο μήκος κύματος, παρατηρούν πως στα funds έχουν μεταβιβάσει οι τράπεζες σχεδόν το σύνολο των δανείων, αλλά τα funds δεν απαντούν καν στην προσπάθεια επικοινωνίας των πολιτών, δεν ρυθμίζουν, κοινοποιούν πλειστηριασμούς ακόμα και για οφειλές της τάξης των 20.000 ευρώ και ζητούν αδιανόητα ποσά μόνο και μόνο για να καθίσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης επειδή μόνος σκοπός τους είναι οι πλειστηριασμοί και το real estate.

Όσον αφορά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αυτό το Σαββατοκύριακο- ξεκινά με ομιλία Τσίπρα στις 11 π.μ.- υπάρχει η προσδοκία από την εσωκομματική πλειοψηφία να μην πυροδοτηθεί από «ανώφελες κι ανούσιες» διαφωνίες, ιδίως από τη στιγμή που όλα τα ζητήματα που έχει θέσει η εσωκομματική αντιπολίτευση έχουν συμπεριληφθεί στο σχέδιο πολιτικής απόφασης.

Κανείς, ωστόσο, δεν είναι διατεθειμένος να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το ότι η Ομπρέλα δεν πρόκειται να καταθέσει το δικό της σχέδιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ