ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Η Ελλάδα έπαψε να είναι μια χώρα πηγή προβλημάτων και παράγει λύσεις για την ΕΕ

Οικονόμου: Η Ελλάδα έπαψε να είναι μια χώρα πηγή προβλημάτων και παράγει λύσεις για την ΕΕ
Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Τους πολιτικούς συντάκτες ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για τις τρέχουσες εξελίξεις στην πολιτική σκηνή. 

Ο κ. Οικονόμου ξεκίνησε την ενημέρωση λέγοντας πως η κυβέρνηση «χαιρετίζει το γεγονός πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συνήλθε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες κατέληξε σε καταρχήν συμφωνία για το πακέτο των κοινών παρεμβάσεων με στόχο την μείωση των τιμών ενέργειας συμπεριλαμβανομένης και της απόφασης για πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου. Η ευθύνη περνάει τώρα στο συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας που συνέρχεται αύριο ώστε οι υπουργοί να εξειδικεύσουν τις σχετικές προτάσεις ώστε να πάρουν τον υποχρεωτικό χαρακτήρα που πρέπει για να γίνουν εξαγγελίες πράξη».

Παράλληλα, τόνισε τις σημαντικές ενέργειες της Ελλάδας για να επιτευχτεί αυτή η συμφωνία και υπογράμμισε πως ήδη με αυτές τις εξελίξεις η τιμή του φυσικού αερίου έχει πέσει.

Όπως είπε παράλληλα, «γίνεται αντιληπτό πως η Ελλάδα συμβάλλει αποφασιστικά σε πολιτικές αιχμής της ΕΕ που φέρνουν άμεσα αποτέλεσμα στα προβλήματα των ευρωπαίων πολιτών. Επίσης δίνεται σαφές σήμα προς κάθε κατεύθυνση πως οι πρακτικές της μπλόφας και των εκβιασμών στις οποίες αναλώθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα και οι οποίες κόστισαν και εξέθεσαν την πατρίδα μας ήταν μια θλιβερή παρένθεση του ακραίου λαϊκισμού και ανήκουν στο παρελθόν».

Ακόμη ανέφερε πως με «πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Ελλάδα έπαψε να είναι μια χώρα πηγή προβλημάτων αλλά μετεξελίχτηκε σε μια χώρα που ανοίγει δρόμους και τελικά παράγει λύσεις για τις ευρωπαϊκές χώρες και τις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

Για την ενεργειακή κρίση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο ΕΣΥ λέγοντας πως η υγεία του λαού για την κυβέρνησή μας είναι προτεραιότητα. «Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και το νομοσχέδιο του υπ. Υγείας που δόθηκε σε διαβούλευση. Στόχος και αυτής της νομοθετικής παρέμβασης είναι η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας με την ενίσχυση του με περισσότερους γιατρούς και την κάλυψη θέσεων και τη βελτίωση της εκπαίδευσης τους.

Ανάμεσα σε άλλα δίνεται δυνατότητα, πέρα από τις προκηρύξεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε γιατρούς για τις περιοχές που οι προκηρύξεις αυτές αποβαίνουν άγονες να προκηρύσσονται θέσεις μερικής απασχόλησης, Με αυτό τον τρόπο οι κενές θέσεις που προκύπτουν μπορούν να καλύπτονται με γιατρούς ιδιώτες που θα επιλέγουν να ενταχτούν στο ΕΣΥ μερικώς διατηρώντας και το ιδιωτικό τους έργο. Πρόκειται για μέτρο που μπορεί να δώσει λύσεις κυρίως στην επαρχία που υπάρχουν αρκετοί ιδιώτες γιατροί που δεν θέλουν να μπουν σε αποκλειστική απασχόληση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Για τα χειρουργεία είπε πως επιταχύνεται η διαφάνεια ενώ σημείωσε πως έχει ανακοινωθεί η αύξηση των μισθών των γιατρών του ΕΣΥ κατά 10% που σε συνδιασμό με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης αυξάνει το εισόδημα των γιατρών.

Για την εγκληματικότητα είπε πως «για άλλη μια φορά η ισχυρισμοί που επαναλαμβάνει η αντιπολίτευση περί δήθεν αύξησης της εγκληματικότητας διαψεύδονται από τα επίσημα στοιχεία. Οι αριθμοί δείχνουν μείωση της εγκληματικότητας κατά 25% σε σχέση με την περίοδο 2015-19».

Σε ερώτηση για το εάν ανησυχούν την κυβέρνηση τα νέα όπλα της Τουρκίας, απαντά: «Η χώρα μας έχει αναβαθμίσει την ισχύ των ενόπλων δυνάμεων, έχει ανέβει πολλά επίπεδα στη γεωστρατηγική γεωπολιτική πραγματικότητα της περιοχής μας και είναι μια χώρα με ισχυρούς συμμάχους και με το δίκιο στο πλευρό της για μπορεί να ανταπεξέρχεται σε κάθε πρόκληση χωρίς να ανησυχεί και να τρομοκρατείται και πανικοβάλλεται».

Για τις φθορές που έγιναν μετρό του Αγίου Ιωάννη και ερωτώμενος για το ποιον θα επιβαρύνουν οι εργασίες αποκατάστασης είπε:

«Το αρμόδιο υπουργείο θα μπορεί να σας δώσει απαντήσεις. Εφόσον υπάρχουν στοιχεία θα εφαρμοστεί ο νόμος για να επωμισθούν τα βάρη των ζημιών αυτοί που τα έκαναν».

Σε άλλη ερώτηση για την καταδίκη ενός πολίτη στα Ιωάννινα για το βιασμό της κόρης του, που του επιβλήθηκαν 18 χρόνια κάθειρξης με αναστολή και σύμφωνα με τον δημοσιογράφο «φέρεται να έχει πολιτικές διασυνδέσεις με τη ΝΔ» ο κ. Οικονόμου απάντησε:

«Πρόκειται για ανακρίβεια να χαρακτηρίζετε τον βιαστή, παράγοντα της ΝΔ. Δεν θα σταθώ σε αυτό. Έχουμε ξεκαθαρίσει πολλές φορές ότι τα ζητήματα αυτού του τύπου δεν προσφέρονται για εργαλειοποίηση. Μιλάμε για φρικτά εγκλήματα και δεν έχει νόημα οποιοσδήποτε σχολιασμός των συνειρμών ή τα υπονοούμενα περί πολιτικών παρεμβάσεων. Καταγγέλθηκε το 2018, δεν τον συνέλαβαν τότε και δύσκολο κανείς να φανταστεί πως έχει ευθύνη η ΝΔ για αυτό. Καταδικάστηκε από ένα δικαστήριο με απόλυτη πλειοψηφία 7-0, μετά του δόθηκε η αναστολή εκτέλεσης της ποινής χωρίς να γίνει καμία παρέμβαση. Η δικαιοσύνη θα πρέπει σε αυτά τα ζητήματα να εξαντλεί την αυστηρότητα που υπάρχει όμως δεν είναι η κυβέρνηση αυτή που πρέπει να απολογηθεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ