ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τι είναι το δίκτυο τοπικής αυτοδιοίκησης - Πέτρα του σκανδάλου για την Ομπρέλα

ΣΥΡΙΖΑ: Τι είναι το δίκτυο τοπικής αυτοδιοίκησης - Πέτρα του σκανδάλου για την Ομπρέλα
Ως κεντρικός στόχος, εξάλλου, του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ τοποθετείται η ενεργοποίηση όλων των μελών από τις Οργανώσεις Μελών, με ιδιαίτερη έμφαση στη νέα γενιά ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η δημιουργία δικτύου τοπικής αυτοδιοίκησης τουλάχιστον 130 μελών αποτέλεσε την «πέτρα του σκανδάλου» σε μια, κατά τα άλλα, υποτονική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία το Σαββατοκύριακο.

Οι ενστάσεις της Ομπρέλας σχετίζονται με το ότι δημιουργείται ένα κόμμα μέσα στο κόμμα και περιθωριοποιούνται οι Οργανώσεις Μελών, οι Νομαρχιακές Επιτροπές και το Οργανωτικό Γραφείο.

«Δίνουμε περισσότερη έμφαση στην εκλογική μας τακτική και μικρότερη στο πώς θα υπηρετήσουμε την αυτοδιοίκηση», ανάφερε χαρακτηριστικώς επιφανές στέλεχος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Σε αυτό το δίκτυο θα συμμετέχουν μέλη του τμήματος Αυτοδιοίκησης, υπεύθυνοι για κάθε περιφέρεια και υπεύθυνοι που θα αναλάβουν την αρμοδιότητα ως τριών δήμων.

Η στελέχωση του δικτύου θα γίνει με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Για τη γρήγορη υλοποίηση των διαδικασιών θα συγκροτηθούν ολιγομελείς εκλογικές ομάδες σε επίπεδο Νομαρχιακών Επιτροπών και Οργανώσεων Μελών με τοπικά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής κι άλλα στελέχη- γνώστες της αυτοδιοίκησης.

Ως χρονικό όριο για την οριστική αποσαφήνιση των επιλογών του κόμματος για το 80% των δήμων και των περιφερειών έχει τεθεί ο Ιανουάριος.

Όπως αποσαφηνίζεται και στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, στόχος δεν είναι η καταγραφή κομματικών δυνάμεων, αλλά η δημιουργία αυτοδιοικητικών σχημάτων νίκης με πρόσωπα που να έχουν αξιοπιστία.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα χρησιμοποιηθούν και δημοσκοπικά εργαλεία.

Τις τελικές αποφάσεις για τα πρόσωπα, σε περιπτώσεις διαφωνιών, θα τις λάβει η Κεντρική Επιτροπή.

Ως κεντρικός στόχος, εξάλλου, του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ τοποθετείται η ενεργοποίηση όλων των μελών από τις Οργανώσεις Μελών, με ιδιαίτερη έμφαση στη νέα γενιά.

Οι ακτιβιστικές δράσεις σε τοπικό επίπεδο, όπως και η επιτυχία της απεργίας της 9ης Νοεμβρίου αποτελούν προτεραιότητες για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Επόμενο ορόσημο είναι το τριήμερο εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού στα μέσα Δεκεμβρίου.

Οι Οργανώσεις Μελών και οι Νομαρχιακές Επιτροπές θα προγραμματίσουν γενικές συνελεύσεις με θέμα τις έξι εθνικές προτεραιότητες που παρουσιάστηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Θα προγραμματιστεί, επίσης, διήμερο δράσης για την ακρίβεια, με παρεμβάσεις- εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους, σε εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ, καθώς και σε χώρους που συχνάζει η νεολαία.

Από το μεσημέρι, εξάλλου, της 27ης μέχρι και το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου θα γίνουν παρεμβάσεις με μοίρασμα υλικού και κάλεσμα στη γενική απεργία, στα διόδια, στα λιμάνια και στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων.

Δεν ήταν καθόλου τυχαία, άλλωστε, η προειδοποίηση του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, πως αν είναι να φεσώσει με την «ατζαμοσύνη» του τον ελληνικό λαό με 20 δισ. ευρώ για το σχέδιο «Ηρακλής» για τα «κόκκινα» δάνεια, να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία εκποίησης.

«Τα χρήματα του ελληνικού λαού να γίνουν εγγυήσεις όχι για εκποιήσεις, αλλά για ρυθμίσεις και κοινωνική κατοικία. Έδωσαν 19 δισ. ευρώ εγγυήσεις στο σχέδιο Ηρακλής για να πάρουν τα funds τα κόκκινα δάνεια. Γιατί να μην δίνεται η δυνατότητα πρώτα στον ιδιοκτήτη, με εύλογη ρύθμιση, να κρατήσει το σπίτι του; Γιατί ζητά η τράπεζα από τον ιδιοκτήτη το 150% της αξίας και το δίνει στα funds στη μισή;», αναρωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο, εξάλλου, της ανασυγκρότησης της Νεολαίας του κόμματος εντάσσεται, όπως πληροφορείται το CNN Greece, η ανασύσταση και της φοιτητικής παράταξης, η οποία μέχρι το Δεκέμβριο θα έχει αποκτήσει άλλο όνομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ