ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Σεπόλια: Ντροπή αυτό που έγινε - Η τιμωρία είναι όσο σκληρή επιτρέπει ο νόμος

Μητσοτάκης για Σεπόλια: Ντροπή αυτό που έγινε - Η τιμωρία είναι όσο σκληρή επιτρέπει ο νόμος
«Όλοι αυτοί που πρέπει να λογοδοτήσουν, θα λογοδοτήσουν σε πείσμα όσων χυδαίων βάζουν πολιτικά πρόσημα σε ανατριχιαστικές πράξεις», τόνισε ο πρωθυπουργός ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Στην υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τραγικά περιστατικά παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης για τα οποία είπε ότι είναι αποτρόπαια εγκλήματα τα οποία πια εξιχνιάζονται.

«Όλοι αυτοί που πρέπει να λογοδοτήσουν , θα λογοδοτήσουν σε πείσμα όσων χυδαίων βάζουν πολιτικά πρόσημα σε ανατριχιαστικές πράξεις. Είναι ντροπή αυτό που έγινε τελευταίες εβδομάδες. Αυτοί που υπαινίσσονται ευθύνες του "συστήματος ήταν οι ίδιοι σύστημα για 4,5 χρόνια και δεν εντόπισαν τον κίνδυνο. Τώρα το απόστημα έχει σπάσει. Η τιμωρία είναι όσο σκληρή επιτρέπει ο νόμος», τόνισε.

Είπε επίσης πως είναι σημαντικό είναι πώς θα αντιμετωπίσουμε επανάληψη τέτοιων φαινομένων στο μέλλον.

«Να θυμίσω ότι στο υπουργικό έχουμε εγκρίνει το εθνικό σχέδιο δράσης κατά της κακοποίησης των παιδιών. Το κάναμε πριν έρθει το φρικιαστικό περιστατικό στον Κολωνό. Έχουμε εντοπίσει που είναι οι δυσκολίες , η γραφειοκρατία. Πολλές φορές λείπει εξειδικευμένο προσωπικό. Απουσιάζει ενιαίο πρωτόκολλο δράσης. Θα ζητήσω τη στήριξη όλων των κομμάτων. Ειδικά σε αυτό το θέμα δεν χωρούν κομματικές αντιπαραθέσεις. Έχουν γίνει πράγματα, έχουμε περισσοτέρους ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, δομές, διδάσκεται η σεξουαλική αγωγή στα σχολεία μας», συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ