ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης για Λούλα: Ελπίδα για σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς

Ανδρουλάκης για Λούλα: Ελπίδα για σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς
Το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη για τη νίκη του Λούλα στις εκλογές της Βραζιλίας INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου

Στην εκλογική νίκη του Ιγνάσιο Λούλα στη Βραζιλία αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, με ανάρτησή του στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε:

«Η νίκη του Προέδρου Luiz Inácio Lula da Silva στις εκλογές, είναι ένα σημάδι ελπίδας για το λαό της Βραζιλίας.

Ελπίδα για σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, το κράτος δικαίου αλλά και για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολίασε ακόμα ότι «η ήττα του Μπολσονάρου και της τραμπικής φιλοσοφίας ανοίγει το δρόμο για καλύτερη και ειλικρινή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε παγκόσμιες προκλήσεις, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και ιδιαίτερα την προστασία του παγκόσμιου πνεύμονα του δάσους του Αμαζονίου».

Εξελέγη με ελάχιστα διαφορά από τον Μπολσονάρου

Με ελάχιστη διαφορά, ο Λουίς Ινάσιου Λούλα εξελέγη πρόεδρος της Βραζιλίας (30 Οκτωβρίου), κερδίζοντας τον Ζαΐχ Μπολσονάρου, παρά τις δημοσκοπήσεις για πρωτιά του δεύτερου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα έλαβε το 50,84% των εγκύρων ψήφων, έναντι 49,16% του απερχόμενου προέδρου, ανέφερε η εθνική εφορευτική επιτροπή, το ανώτατο εκλογοδικείο (TSE). Το αποτέλεσμα είναι πλέον «μαθηματικά» οριστικό, εξήγησε το TSE.

Πρόκειται για τη μικρότερη διαφορά μεταξύ δυο φιναλίστ στις προεδρικές εκλογές στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, μετά το τέλος της στρατιωτικής χούντας (1964-1985).

Η διαφορά ήταν πολύ πιο μικρή από ό,τι προέβλεπαν τα ινστιτούτα δημοσκοπήσεων, που ήδη είχαν επικριθεί διότι υποτίμησαν το ποσοστό του κ. Μπολσονάρου πριν από τον πρώτο γύρο.

Ο άλλοτε συνδικαλιστής ηγέτης, 77 ετών, με ζωή αντάξια χολιγουντιανής ταινίας, που μεγάλωσε μέσα στην πείνα στη γενέθλια γη του, το Περναμπούκο (βορειοανατολικά), θα κάνει την επιστροφή του στην προεδρία την 1η Ιανουαρίου 2023.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ