ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά της αντιπολίτευσης για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό

Πυρά της αντιπολίτευσης για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό
Τι αναφέρουν τα κόμματα στις ανακοινώσεις τους (AP Photo/Frank Augstein, File)

Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό και για τα μέτρα για την ελάφρυνση των νοικοκυριών.

«Η επικοινωνιακή διαχείριση δεν ξεγελά τους πολίτες. Μόνο με πολιτική αλλαγή θα υπάρξει η αναγκαία αλλαγή πολιτικής», σχολίασε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, επικαλούμενος τα ευρήματα της έρευνα της Prorata για το Newsbomb.

ΠΑΣΟΚ: Μονιμοποιείται η ακρίβεια

Με αφορμή τα στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό, ο τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για «μονιμοποίηση της ακρίβειας» που «ροκανίζει όλο και περισσότερο τα πενιχρά εισοδήματα των νοικοκυριών».

Ζητεί μέτρα άμεσης αποτελεσματικότητας, σημειώνοντας ότι το «καθοδικό σπιράλ των επιπτώσεων του πληθωρισμού δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιδοματικές πολιτικές που καταλήγουν πάλι στις τσέπες των λίγων και ισχυρών».

«Πολύ περισσότερο: Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα μέτρα επικοινωνιακού χαρακτήρα της κυβέρνησης της Ν.Δ., αφού αυτά έχουν δυστυχώς για τους πολίτες αποδειχθεί ατελέσφορα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΚΚΕ: Ωμός εμπαιγμός μέτρα όπως το «καλάθι του νοικοκυριού»

Από την πλευρά του το ΚΚΕ, χαρακτηρίζει ωμό και απροκάλυπτο εμπαιγμό τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, όπως το «καλάθι του νοικοκυριού».

Αναφέρει πως όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει τις πραγματικές αιτίες της ακρίβειας, αλλά και γιατί «υποβαθμίζει τις καθημερινές ανάγκες διαβίωσης ενός λαϊκού νοικοκυριού στα όρια ουσιαστικά των “προσφορών” που θα επιλέγουν οι ιδιοκτήτες των super markets».

ΜέΡΑ25: «Ληστές» με την κοινωνία ο Μητσοτάκης και η παρέα του

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης, τονίζει πως την ώρα που ο πληθωρισμός συνεχίζει να «θερίζει» το εισόδημα των φτωχότερων, η Κυβέρνηση παρουσιάζει απλώς «μέτρα βιτρίνας» για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Τονίζει πως το «Καλάθι του νοικοκυριού» δεν έχει καμία σχέση με τις ανάγκες της κοινωνίας και με μια πραγματική προσπάθεια πάταξης της αισχροκέρδειας.

«Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης και η παρέα του να είναι πράγματι σχεδόν σοσιαλιστές με τους ολιγάρχες, τους σουπερμαρκετάδες, τους τραπεζίτες, τους Πάτσηδες, τις Πίτσικες, τους Μαραβέγιες, την ONEX κλπ. κλπ., είναι όμως απλώς "ληστές" με την κοινωνία που αφαιμάζουν και υπερχρεώνουν καθημερινά υπέρ των συμφερόντων», τονίζει ο κ. Κριθαρίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ