ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ημερίδες ανά τη χώρα για τις έξι εθνικές προτεραιότητες - Νέο μήνυμα Τσίπρα για χωρικά ύδατα

ΣΥΡΙΖΑ: Ημερίδες ανά τη χώρα για τις έξι εθνικές προτεραιότητες - Νέο μήνυμα Τσίπρα για χωρικά ύδατα
«Στέλνουμε πίσω το λογαριασμό στην κυβέρνηση Μητσοτάκη» είναι το κεντρικό μήνυμα, με τα συνθήματα «Δικαιοσύνη παντού» και «Αντίσταση- Αλληλεγγύη- Αλλαγή» να παίρνουν νέο νόημα μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις για τις υποθέσεις παρακολουθήσεων - Πάτση Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

Στους δρόμους και στις πλατείες βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αυτές τις ημέρες ενόψει της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου.

Προεξάρχοντος του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος χθες Πέμπτη (3 Νοεμβρίου) βρέθηκε στο Χαλάνδρι και με τον φίλια προσκείμενο δήμαρχό του, Σίμο Ρούσσο, βουλευτές και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης μοιράζουν το φυλλάδιο με την κριτική του κόμματος για τις κυβερνητικές πολιτικές απέναντι στην ακρίβεια, αλλά και τις προτάσεις του.

«Στέλνουμε πίσω το λογαριασμό στην κυβέρνηση Μητσοτάκη» είναι το κεντρικό μήνυμα, με τα συνθήματα «Δικαιοσύνη παντού» και «Αντίσταση- Αλληλεγγύη- Αλλαγή» να παίρνουν νέο νόημα μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις για τις υποθέσεις των παρακολουθήσεων και Πάτση.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας, με το ραντεβού να αφορά την πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 π.μ.

Όσον αφορά το καλάθι του νοικοκυριού, στην Κουμουνδούρου επιμένουν να το αποκαλούν καλάθι του εμπαιγμού και μία κυβερνητική επικοινωνιακή φιέστα με την οποία τα μεγάλα σούπερ μάρκετ με άλλο περιτύλιγμα παρουσιάζουν τις προσφορές που κάνουν και ιδίως τα προϊόντα με ιδιωτική ετικέτα.

«Δεν αντιμετωπίζεται η ακρίβεια και οι αυξήσεις είναι συνεχείς, όταν οι εργαζόμενοι έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης. Ουσιαστική αντιμετώπιση θα ήταν η μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης στο 6%», υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές.

Σε αυτό το πλαίσιο, ξεκινά σήμερα από το Ρέθυμνο ένας μεγάλος κύκλος ημερίδων σε κάθε νομαρχιακή ενότητα, με θέμα τις έξι εθνικές προτεραιότητες που παρουσιάστηκαν στη ΔΕΘ από τον κ. Τσίπρα κι ομιλητές τους Κώστα Ζαχαριάδη, Ανδρέα Ξανθό και Θεανώ Φωτίου.

Καλεσμένοι θα είναι οι τοπικοί φορείς, οι παραγωγικές δυνάμεις, οι εκπρόσωποι της κοινωνίας, αλλά κι όλοι οι πολίτες σε μια συζήτηση για τις ανάγκες τους και τον τρόπο που απαντούν σε αυτές οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αρκετές, μάλιστα, από αυτές τις ημερίδες θα παρευρεθεί και θα μιλήσει κι ο κ. Τσίπρας.​

Στο μεταξύ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα απευθύνει το Σάββατο (5 Νοεμβρίου) βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό σε εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λευκωσίας με θέμα «Η οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο».

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο.

Αξίζει να σημειωθεί πως χαιρετισμό στην ίδια εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν και οι πρώην πρωθυπουργοί, Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς, τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς κι ο σύμβουλος του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλης Αποστολάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εστιάσει στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, όπως αυτή επικυρώθηκε- έστω με ορισμένες αντιδράσεις- στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή- για επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 ν.μ. στην Ανατολική Μεσόγειο, δηλαδή νότια και νοτιοανατολικώς της Κρήτης και νοτίως της Καρπάθου, της Κάσου και του Καστελόριζου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ