ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Στάση αναμονής για τις παρακολουθήσεις, φουλ επίθεση για το ιδιωτικό χρέος

ΣΥΡΙΖΑ: Στάση αναμονής για τις παρακολουθήσεις, φουλ επίθεση για το ιδιωτικό χρέος
Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση βουλιάζει στην ακρίβεια, τα σκάνδαλα τύπου Πάτση και τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για τις υποκλοπές ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / Eurokinissi

Στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δεν πρόκειται να κάνουν βιαστικές κινήσεις ως προς τις νέες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Eκτιμούν, άλλωστε, με βάση και σχετική πληροφόρηση που διαθέτουν, πως θα υπάρξουν και άλλες στο εγγύς μέλλον.

Περιμένουν, συνεπώς, περισσότερα από τη Δικαιοσύνη, αλλά κι από τους υπουργούς και τους βουλευτές της ΝΔ που είτε θίγονται προσωπικώς από τις αποκαλύψεις είτε έχουν δυσαρεστηθεί από αυτές.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν σκοπεύουν να δώσουν πατήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα καταθέτοντας πρόταση μομφής.

«Η κυβέρνηση βουλιάζει στην ακρίβεια, τα σκάνδαλα τύπου Πάτση και τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για τις υποκλοπές. Αντιμέτωπος με τα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιουργεί, αλλά και με τις επικοινωνιακού τύπου φούσκες, όπως το καλάθι του νοικοκυριού, βρίσκεται πλέον ο πρωθυπουργός, με τη φθορά του να εντείνεται κάθε ημέρα που περνά», υποστηρίζουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Οι ίδιες πηγές εστιάζουν στα ευρήματα από την πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB, σύμφωνα με τα οποία το βασικότερο θέμα που απασχολεί τους πολίτες είναι η ακρίβεια με ποσοστό 51,9%, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπερέχει του πρωθυπουργού στα θέματα αντιμετώπισης ακρίβειας– αισχροκέρδειας και στήριξης του εισοδήματος της μικρομεσαίας τάξης.

«Επομένως, στο ζήτημα που απασχολεί περισσότερο τους πολίτες και θα κρίνει και την επιλογή στην ψήφο, ο ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ κι ο Αλέξης Τσίπρας υπερέχουν ήδη της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη», αναφέρουν στην Κουμουνδούρου.

Ταυτοχρόνως, στην αξιωματική αντιπολίτευση δίνουν έμφαση στο ιδιωτικό χρέος που ολοένα διογκώνεται και προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ασφυξία για τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις:

«Η κυβέρνηση επιμένει να μην προχωρά σε μια ριζική ρύθμιση των χρεών αυτών, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ με ρύθμιση των χρεών από την πανδημία μέχρι σήμερα και πρόβλεψη διαγραφής μέρους και της βασικής οφειλής, όπως έγινε το 2019 με τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε επιλογές σε αυτό το πεδίο με σαφές πρόσημο: Ο πτωχευτικός νόμος, η απελευθέρωση των πλειστηριασμών, ο εξωδικαστικός μηχανισμός, χωρίς καμία δεσμευτικότητα για τις τράπεζες. Έδωσε 19 δισ. ευρώ εγγυήσεις στο σχέδιο “Ηρακλής” για να πάρουν τα funds μέσω των servicers τα “κόκκινα” δάνεια στο μισό της αξίας και να κάνουν πλειστηριασμούς για να τα πουλήσουν περισσότερο και να κερδίσουν».

Εντός της εβδομάδας, μάλιστα, η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, θα καταθέσει κοινοβουλευτική ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, για τα ζητήματα των «κόκκινων» δανείων, «προκειμένου να αναδειχθούν οι κυβερνητικές ευθύνες και να παρουσιαστεί και η εναλλακτική πρόταση του κόμματος γι’ αυτό το μείζον κοινωνικό ζήτημα», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ