ΠΟΛΙΤΙΚΗ

CNN Turk: Μετά τον Tayfun η Άγκυρα ετοιμάζει πυραύλους εμβέλειας 800 χλμ

CNN Turk: Μετά τον Tayfun η Άγκυρα ετοιμάζει πυραύλους εμβέλειας 800 χλμ
«Το πυραυλικό σύστημα Gezgin όταν θα χρησιμοποιηθεί θα είναι αντίστοιχο των πυραύλων Tomahawk που διαθέτουν οι ΗΠΑ», μετέδωσε το CNN Turk AP Photo / (File)

Η Τουρκία ετοιμάζει πυραύλους εμβέλειας 800 χιλιομέτρων, μεταδίδει το CNN Turk μετά τις ανακοινώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα για την ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων CENK και GEZKIN.

«Οι κατευθυνόμενοι πύραυλοι είναι υποηχητικοί ή υπερηχητικοί που κατευθύνονται στο στόχο τους σε πολύ χαμηλό ύψος για να μην εντοπιστούν από τα ραντάρ. Η Τουρκία εργάζεται πάνω σε αυτά τα συστήματα που έχουν εμβέλεια εκατοντάδων χιλιομέτρων.

Το σύστημα αυτό το οποίο θα έχει εμβέλεια τουλάχιστον 800 χιλιομέτρων και θα δώσει δυνατότητες στην Τουρκία για επίθεση από τη θάλασσα σε έδαφος και γι’ αυτό είναι από τα πιο κρίσιμα σχέδια που αφορούν το τουρκικό Ναυτικό. Ενώ το πυραυλικό σύστημα Gezgin όταν θα χρησιμοποιηθεί θα είναι αντίστοιχο των πυραύλων Tomahawk που διαθέτουν οι ΗΠΑ. Ενώ ο πύραυλος Cenk είναι από τα μυστικά συστήματα που ετοιμάζεται από την Roketsan» ανέφερε το CNN Turk.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο Ερντογάν εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της χώρας μας με αφορμή τη δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς Tayfun.

«Η δοκιμή του Tayfun προκάλεσε τρέλα στην Ελλάδα. Η Αθήνα ήταν μέσα στο βεληνεκές του, κι άρχισε να τρέμει», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ATV ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Προανήγγειλε μάλιστα και άλλα νέα με συστήματα CENK και GEZKIN «αλλά όταν έρθει η κατάλληλη ώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ