ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση υποκλοπών: Ρελάνς με συνέντευξη Μητσοτάκη

Υπόθεση υποκλοπών: Ρελάνς με συνέντευξη Μητσοτάκη
Η συνέντευξη του πρωθυπουργού θα προβληθεί από τον ΑΝΤ1 απόψε ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / EUROKINISSI

Στην… αντεπίθεση για το θέμα των υποκλοπών αναμένεται να περάσει η κυβέρνηση από σήμερα, Δευτέρα (7/11), με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει το «στίγμα» σε συνέντευξή του που θα προβληθεί στον ΑΝΤ1 απόψε.

Η εν λόγω συνέντευξη θα μαγνητοσκοπηθεί πριν από την αναχώρηση του πρωθυπουργού για την Κλιματική Σύνοδο του ΟΗΕ στο Σαρμ Ελ Σεϊχ της Αιγύπτου.

Μετά από δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας Documento, στο οποίο γινόταν αναφορά για παρακολούθηση πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων προσώπων, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων.

Εκλήθη, μάλιστα, ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας, Κώστας Βαξεβάνης, για κατάθεση.

Υπενθυμίζεται πως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε ζητήσει το Σάββατο τη διερεύνηση του δημοσιεύματος αρμοδίως.

«Όσα αναφέρονται στην εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα από την ελληνική Δικαιοσύνη παρότι δεν προκύπτει καμία τεκμηρίωση του δημοσιεύματος. Πλεονάζουν οι αφηγήσεις, απουσιάζουν τα στοιχεία» τόνισε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με τη σειρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε το Σάββατο από τη Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

«Το πολιτικό σύστημα να προστατέψει την αξιοπρέπεια του και η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων Όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Documento γεννούν βαθύ προβληματισμό, θλίψη και αποτροπιασμό σε κάθε δημοκρατικό πολίτη ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης. Είναι ώρες κρίσιμες για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη. Για την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και το πολιτικό σύστημα. Το τι ισχυρίζεται πλέον ένας ένοχος πρωθυπουργός μικρή σημασία έχει. Αυτό που έχει σημασία είναι αν η δικαιοσύνη σταθεί τελικά στο ύψος των περιστάσεων και ιδίως αν το πολιτικό σύστημα προστατεύσει εν τέλει τη στοιχειώδη αξιοπρέπειά του αλλά και τη δημοκρατία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ