ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για παρέμβαση Μητσοτάκη: Ώδινεν όρος κι έτεκεν μυν

ΣΥΡΙΖΑ για παρέμβαση Μητσοτάκη: Ώδινεν όρος κι έτεκεν μυν
Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται σήμερα το «άνδρο του καραμανλισμού», τις Σέρρες, περίπου μία δεκαετία μετά την τελευταία του επίσκεψη στο νομό κι ενώ στο μεσοδιάστημα έχει επισκεφθεί κάθε γειτονικό νόμο περισσότερες από μία φορές ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

«Ώδινεν όρος κι έτεκεν μυν», σχολιάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σε σχέση με τα όσα υποστήριξε χθες Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης περί παραθεσμικών κέντρων που δείχνουν τα δόντια τους.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζουν πως πρόκειται για τα ίδια κέντρα που μέχρι πρότινος στήριζαν λυσσαλέα την κυβέρνηση κι ο πρωθυπουργός δεν είχε κανένα πρόβλημα τότε μαζί τους.

Την ίδια ώρα, εξάλλου, οι νέες αποκαλύψεις για αγορά του predator από την ελληνική κυβέρνηση και της παρακολούθησης υπουργών από την ΕΥΠ κατά την Κουμουνδούρου έρχονται για να μετατρέψουν σε ακόμα πιο ασφυκτική την πολιορκία του Μεγάρου Μαξίμου, για το οποίο δεν αποκλείουν να επιχειρήσει «ηρωική έξοδο» πολύ νωρίτερα του μέχρι πρότινος αναμενόμενου.

Ταυτοχρόνως, στο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να αποδομήσουν και τις πρωτοβουλίες που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση ως προς τα παράνομα λογισμικά παρακολούθησης, τις οποίες χαρακτηρίζουν άλλωστε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η υπενθύμιση από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλη Καλογήρου, των άρθρων του Ποινικού Κώδικα που αποδεικνύουν ότι και μετά τις αλλαγές του 2019 υπάρχει ήδη το ποινικό οπλοστάσιο που απαγορεύει τα κακόβουλα λογισμικά στη χώρα μας, με αδικήματα τόσο πλημμεληματικού όσο, όμως, και κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως τα εγκλήματα κατά της ασφάλειας των επικοινωνιών, η παράνομη συλλογή και γνώση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αλλά και η διάταξη περί εγκληματικής οργάνωσης.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας επισκέπτεται σήμερα το «άνδρο του καραμανλισμού», τις Σέρρες, περίπου μία δεκαετία μετά την τελευταία του επίσκεψη στο νομό κι ενώ στο μεσοδιάστημα έχει επισκεφθεί κάθε γειτονικό νόμο περισσότερες από μία φορές.

Στις 11.30 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα περιοδεύσει στην κεντρική αγορά των Σερρών (σημείο εκκίνησης Άγαλμα Μπακιρτζή– αρχές Ερμού), όπου θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα, ιδίως σε σχέση με την ακρίβεια, των πολιτών και των καταστηματαρχών.

Στις 12:30 θα έχει συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Σερρών (στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου) και με παραγωγικούς φορείς του νομού, ενώ στις 14:00 θα επισκεφθεί την Ελληνική Βιολογική Σπιρουλίνα Θερμών Νιγρίτας και θα συναντηθεί με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων.​

ΔΗΜΟΦΙΛΗ