ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Falcon Eye 3: «Μήνυμα» από αέρος στην Τουρκία - Ολοκληρώνεται η αεροπορική άσκηση

Falcon Eye 3: «Μήνυμα» από αέρος στην Τουρκία - Ολοκληρώνεται η αεροπορική άσκηση
Η άσκηση Falcon Eye 3 με τη συμμετοχή Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας εκπέμπει μήνυμα αποτροπής προς την Τουρκία

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώνεται και φέτος η σημαντική αεροπορική άσκηση Falcon Eye 3, με τη συμμετοχή της Ελλάδας και της Σαουδικής Αραβίας.

Η άσκηση Falcon Eye 3 που εκπέμπει και ένα ηχηρό μήνυμα αποτροπής και προβολής ισχύος προς την Τουρκία, αποτελεί τη συνέχεια των «FALCON ΕΥΕ – 1» και «FALCON ΕΥΕ – 2» που ξεκίνησαν πριν τρία χρόνια κατόπιν πρωτοβουλιών του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας με αραβικές χώρες.

Οι σχέσεις της Αθήνας με βαθιά μουσουλμανικές χώρες αποκτούν νέα διάσταση, με τις εξελίξεις να απαιτούν επιτακτικά την ενίσχυσή τους σε όλα τα επίπεδα, ειδικά πλέον στο στρατιωτικό.

Για το λόγο αυτό, το ΓΕΕΘΑ προωθεί την ενδυνάμωση των δεσμών με τις μοναρχίες του Περσικού Κόλπου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας, επιχειρώντας τη δημιουργία ενός άξονα σταθερότητας απέναντι στην επιθετική τακτική της Άγκυρας.

Στην 115 Πτέρυγα Μάχης, μεταστάθμευσαν έξι μαχητικά F-15 της Σαουδικής Αραβίας για την άσκηση Falcon Eye 3, τα οποία από τις 9 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, 18 Νοεμβρίου συνεκπαιδεύτηκαν με τους πολύπειρους Έλληνες πιλότους σε ασκηση τύπου LIVEX (Live Exercise) η οποία περιελάμβανε όλα τα είδη εναέριας μάχης.

Σήμερα, 18 Νοεμβρίου, στην 115 Πτέρυγα Μάχης θα παραγματοποιηθεί εκδήλωση στην οποία θα δώσουν το «παρών» ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθείεπίδειξη από το F-16 Block 52+ της ομάδας «ΖΕΥΣ», ενώ τα F-15 του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας θα εκτελέσουν χαμηλές διελεύσεις πάνω από το αεροδρόμιο της 115 Πτέρυγα Μάχης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ