ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Χιλιάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενοι αγωνιούν για τις πολλαπλές κρίσεις

Ανδρουλάκης: Χιλιάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενοι αγωνιούν για τις πολλαπλές κρίσεις
Σε ό,τι αφορά τα χρέη των επιχειρήσεων, ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε 120 δόσεις για χρέη προς την εφορία και τον ΕΦΚΑ με κίνητρα για τους συνεπείς. EUROKINISSI / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε το Σάββατο από το χώρο της «EXPO Πελοπόννησος» στην Αργολίδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του κόμματός του για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Ανδρουλάκης, «η “EXPO Πελοπόννησος” προβάλλει την παραγωγική Ελλάδα, την Ελλάδα της εξωστρέφειας. Όμως, χιλιάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενοι αγωνιούν από τις πολλαπλές οικονομικές κρίσεις«.

«Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: το πρώτο εννεάμηνο της χρονιάς οι ανείσπρακτοι φόροι είναι 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, ένα σημαντικό εργαλείο που έφτιαξε η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσουμε τις παρενέργειες της κρίσης, έχουν επωφεληθεί με δάνεια μόνο 41 μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτά δείχνουν τις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Εμείς έχουμε ένα άλλο σχέδιο», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

Ο ίδιος τόνισε πως το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει «να συμβάλει στην πράσινη μετάβαση κάνοντας παραγωγούς ενέργειας τις επιχειρήσεις του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα μέσω ενεργειακών κοινοτήτων, για να διασφαλίσουν το κόστος παραγωγής. Δίνοντας κίνητρα ψηφιακής σύγκλισης και ανάπτυξης και βέβαια κίνητρα συνεργειών».

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, τα χρέη των επιχειρήσεων, ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε 120 δόσεις για χρέη προς την εφορία και τον ΕΦΚΑ με κίνητρα για τους συνεπείς.

Αναφερόμενος, τέλος, στον πρωτογενή τομέα, υπογράμμισε πως «περνά πολύ κρίσιμες στιγμές» και είπε:

«Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει κάλυψη μέρους του κόστους των λιπασμάτων και των ζωοτροφών και επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης σύμφωνα με την κάθε παραγωγική μονάδα. Αυτές οι πολιτικές επιλογές είναι επιλογές που κάνουν την κοινωνία ανθεκτική και την παραγωγική Ελλάδα ισχυρή, εξωστρεφή, ώστε να αντέξει στις περιπέτειες της οικονομικής κρίσης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ