ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για έξωση Κολοβού: Δεν θα επιτρέψουμε η ταπείνωση να γίνει κανονικότητα

ΣΥΡΙΖΑ για έξωση Κολοβού: Δεν θα επιτρέψουμε η ταπείνωση να γίνει κανονικότητα
Νωρίτερα, στην οικία της κ. Κολοβού βρέθηκε κι ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος INTIME NEWS (ΑΡΧΕΙΟ)

Την έξωση της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού από αστυνομικά όργανα για χρέος στις τράπεζες 15.000 ευρώ, στηλιτεύει ο ΣΥΡΙΖΑ . Οι παρεμβάσεις του Αλέξη Χαρίτση και της Όλγας Γεροβασίλη. 

Ο Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία κάνει λόγο σε ανάρτησή του για θλιβερές σκηνές που αποκαλύπτουν τα καθημερινά δράματα της ελληνικής κοινωνίας.

«Αστυνομικές δυνάμεις επιβάλλουν την έξωση ανθρώπων. Η κοινωνία πληρώνει τον λογαριασμό της αντικοινωνικής πολιτικής της ΝΔ», τονίζει ο κ. Χαρίτσης.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας σχολιάζει περαιτέρω πως η κυβέρνηση που εν μέσω κορονοϊού ψήφισε πλήρη απώλεια προστασίας κύριας κατοικίας, που με την πολιτική επιδότησης της αισχροκέρδειας οδηγεί την κοινωνία σε φτωχοποίηση, τώρα προχωρά στο επόμενο στάδιο, την ωμή καταστολή.

«Δεν πάει άλλο. Σε μια οικονομία με 4.200.000 οφειλέτες και 700.000 ακίνητα προς εκποίηση, η πολιτική αυτή ισοδυναμεί με κοινωνική καταστροφή. Δεν θα επιτρέψουμε η ταπείνωση κι ο εξευτελισμός να είναι η νέα “κανονικότητα”. Πολιτική αλλαγή τώρα, για μια νέα αρχή για τη χώρα», καταλήγει ο κ. Χαρίτσης.

Η ανάρτηση Χαρίτση:

Νωρίτερα, στην οικία της κ. Κολοβού βρέθηκε κι ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 12,15 συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει η Έφη Αχτσιόγλου, με αποδέκτη τον Χρήστο Σταϊκούρα, για την άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας, τους πλειστηριασμούς και τα funds με αφορμή την υπόθεση Πάτση.

Γεροβασίλη για Κολοβού: Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του

«Σήμερα Δευτέρα ξετυλίχθηκε μπροστά μας η υλοποίηση μιας πολύ άδικης απόφασης, μιας γυναίκας χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου, που για θέματα υγείας βγήκε νωρίς στη σύνταξη, η οποία έχει ένα χρέος σε κάρτα 10.000 ευρώ», δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη, σχετικώς με την έξωση στο σπίτι της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού.

Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υποστήριξε πως από τη μια η άδικη απόφαση την εποχή των «Πάτσηδων», την εποχή που τα «κοράκια» έχουν ορμήσει στους αδύναμους συμπολίτες μας κι από την άλλη ο τρόπος εκτέλεσης μια άδικης απόφασης που παραπέμπει σε καταδίωξη σκληρά ποινικού ατόμου.

«Έσπασαν την πόρτα στις επτά το πρωί, μπούκαραν, χτύπησαν την γυναίκα στο χέρι, δεν της επέτρεπαν να πάει στην τουαλέτα, ξεσηκώθηκε η πολυκατοικία, τα παιδιά που πήγαιναν σχολείο. Οι ημέρες που ζούμε σε ένα κράτος υποτίθεται ευνομούμενο, ένα κράτος που υποτίθεται προστατεύει τα δικαιώματα και των ανθρώπων που πλήττονται και, βεβαίως, ο χειρισμός ξετυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της αστυνομίας. Ο καθένας ας πάρει τις ευθύνες του», κατάληξε η κυρία Γεροβασίλη.

Ηλιόπουλος: «Κυβέρνηση αφήνει πολίτη να χάσει το σπίτι του για 15.000 ευρώ»

Για μία κυβέρνηση που υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών, την ίδια στιγμή που αφήνει έναν πολίτη να χάσει το σπίτι του για χρέος 15.000 ευρώ, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «DION TV».

«Σήμερα το πρωί ΕΚΑΜ και αστυνομία μπήκαν στο σπίτι της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού για να ολοκληρωθεί η διαδικασία του πλειστηριασμού. Προκαλεί οργή να βλέπει κανείς αστυνομικούς να σπάνε την πόρτα του σπιτιού ενός πολίτη που χάνει τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής για χρέος 15.000 ευρώ στην τράπεζα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Μία κυβέρνηση της οποίας τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου χρωστούν πάνω από 12 εκατ. ευρώ, μία κυβέρνηση που έχει Πάτσηδες για να παίρνουν τα σπίτια του κόσμου, είναι η ίδια κυβέρνηση που ψήφισε έναν πτωχευτικό με βάση τον οποίον για πρώτη φορά φέτος έχουμε 44.000 πλειστηριασμούς και οι πολίτες πτωχεύουν σαν να είναι εταιρείες, ένας πτωχευτικός που διογκώνει τη φτώχεια», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Αυτό κάνει και ο προϋπολογισμός που καταθέτει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν αντιμετωπίζει την αισχροκέρδεια, δεν αντιμετωπίζει τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, αλλά στηρίζει τους λίγους και ισχυρούς, αυτούς από τους οποίους εξαρτάται ο κ. Μητσοτάκης», συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ