ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ κατά Σκυλακάκη: Μάζεψε άρον άρον το ψέμα για το σπίτι της Κολοβού

ΣΥΡΙΖΑ κατά Σκυλακάκη: Μάζεψε άρον άρον το ψέμα για το σπίτι της Κολοβού
«Σε λίγο θα μας πουν ότι κι ο κ. Πάτσης ήταν βουλευτής μας», αναφέρουν σκωπτικά στην Κουμουνδούρου INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στην εκτίμηση πως ο Θόδωρος Σκυλακάκης «μάζεψε άρον άρον το ψέμα για δήθεν πλειστηριασμό του ΣΥΡΙΖΑ στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού» προβαίνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χθες Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής:

«Ανοίγω τη σχετική ιστοσελίδα, που είναι δημόσια πληροφορία, γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παρά μόνο δημόσιες πληροφορίες σε αυτό το θέμα, και βλέπουμε: Ημερομηνία δημοσίευσης πλειστηριασμού, 20.03.2019, την 12η ώρα και 11 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα. Στις 20.03.2019 ποια κυβέρνηση υπήρχε; Θα μου θυμίσετε; Ποια κυβέρνηση ήταν που βγήκε το σπίτι της κυρίας αυτής στον πλειστηριασμό; Πρώτη κατοικία. Ποια κυβέρνηση υπήρχε; Με ποιανού νομοθεσία βγήκε στον πλειστηριασμό; Με ποιανού τη νομοθεσία βγήκε»;

Σήμερα, «μετά την αποκάλυψη του ψέματος πως δήθεν βγήκε σε πλειστηριασμό επί ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν πίεσης στην Επιτροπή της τομεάρχη Οικονομικών, Έφης Αχτσιόγλου, και Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλου, ο κ. Σκυλακάκης αναγκάστηκε να τα μαζέψει και είπε πως μίλησε για ημερομηνία δημοσίευσης κι όχι πως έγινε ο πλειστηριασμός, κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ για ψέματα», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

«Μάταια προσπαθεί να θολώσει τα νερά ο κ. Σκυλακάκης και η κυβέρνηση των Πάτσηδων. Το 2022 που έγινε ο πλειστηριασμός ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ ή επί ΝΔ; Το 2022 που έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της χαμηλοσυνταξιούχου με αλυσοπρίονο ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ ή επί ΝΔ; Το 2022 που επιχείρησαν να τη βγάλουν σηκωτή μέσα από το σπίτι της ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ ή επί ΝΔ», αναρωτιούνται στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν πως «για να τελειώνουν τα ψέματα»:

- «Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν εκτελέστηκαν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας διότι υπήρχε θεσμικό πλαίσιο προστασίας της, υποχρέωση των funds σε κλήση για ευνοϊκή ρύθμιση στον οφειλέτη πριν οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, πλαίσιο μη εκτέλεσης πλειστηριασμών, και πλαίσιο δικαστικών προσφυγών από νόμο Κατσέλη– Σταθάκη.

- Ο πλειστηριασμός του ακινήτου της κυρίας Κολοβού δεν έγινε στις 20.3.19 όπως ψευδώς είπε ο κ. Σκυλακάκης. Δεν έγινε ούτε καν τον Οκτώβριο του 2019, όταν ακόμα ίσχυε το πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από ολιγόμηνη παράταση που του είχε δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

- Ο πλειστηριασμός του εν λόγω ακινήτου εκτελέστηκε στις 16/3/2022, όπως επιβεβαιώνεται κι από το e-auction.gr επί διακυβέρνησης ΝΔ, μετά την ψήφιση του πτωχευτικού νόμου Μητσοτάκη, που ήρε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας και μετά την καταψήφιση τριών τροπολογιών του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για διατήρηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

- Σε λίγο θα μας πουν ότι κι ο κ. Πάτσης ήταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ