Μιχαηλίδου: Θωρακίζουμε την Πολιτεία και τα παιδιά της
Προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί η θωράκιση τωνπαιδιών με την αρμόδια υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου να αναφέρει ότι η Πολιτεία δεν παρακολουθεί αμέτοχη τις εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».
Στο πλαίσιο συζήτησης τροπολογίας του υπουργείου Εργασίας στην Ολομέλεια της Βουλής που προβλέπει τη σύσταση θέσης Εθνικού Συντονιστή για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Ανηλίκων, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι οι θεσμικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης δεν ακολούθησαν, προηγήθηκαν των γεγονότων. «Ήρθαν για να θωρακίσουν την Πολιτεία και τα παιδιά της», είπε.
Σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας ο Εθνικός Συντονιστής θα παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Προστασία της ανηθικότητας, θα συντάσσει 6μηνιαίες εκθέσεις, θα συνεργάζεται με αντίστοιχα ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα, ενώ κατά την κατά την άσκηση των καθηκόντων του θα υποστηρίζεται από την Προεδρία της κυβέρνησης.
Η θέση είναι άμισθη και το πρόσωπο που θα την αναλάβει θα πρέπει να είναι εγνωσμένου κύρους με εμπειρία σε δράσεις αντιμετώπισης της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μιχαηλίδου: Χάρη στο νόμο που ψηφίσαμε, αλλάζει διοίκηση η «Κιβωτός του Κόσμου»
Μιχαηλίδου για Κιβωτό του Κόσμου: Δε γνώριζα τίποτα – Να γίνει έρευνα σε βάθος
Τουρκία: Βαριές ποινές για την δηλητηρίαση με εντομοκτόνο τετραμελούς οικογένειας σε ξενοδοχείο
19:50
Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ αναστέλλουν οικονομικές κυρώσεις για να διευκολύνουν τις επιχειρήσεις διάσωσης
19:47
Ρόδος: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε - Κατήγγειλε δολοφονική επίθεση για να ενοχοποιήσει πρώην σύντροφό του
19:39
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς 100% τις ευρωπαϊκές χώρες που θα επιβάλουν Φόρο Ψηφιακών Υπηρεσιών
19:33