ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Μύρισε πολιτική αλλαγή» - Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο

ΣΥΡΙΖΑ: «Μύρισε πολιτική αλλαγή» - Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο
Στην αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνουν πως η πραγματική διαφορά από τη ΝΔ είναι πλέον κάτω από τις πέντε μονάδες, με τη δυναμική να ανήκει στο δικό τους κόμμα INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

«Μύρισε πολιτική αλλαγή», είναι η απάντηση που δίνουν από το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο «μύρισε εκλογές» του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Καλλιθέα το Σάββατο.

Κι αυτό γιατί στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν πως στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί πανικός όχι μόνο για νέες αποκαλύψεις σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής γύρω από την υπόθεση των παρακολουθήσεων, αλλά και για τις δημοσκοπήσεις -τις «πραγματικές κι όχι αυτές που δημοσιεύονται», αναφέρουν χαρακτηριστικά- σύμφωνα με τις οποίες, κατά τα λεγόμενά τους, η ψαλίδα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται δραματικώς για το κυβερνών κόμμα.

Επισημαίνουν πως η πραγματική διαφορά είναι πλέον κάτω από τις πέντε μονάδες, με τη δυναμική να ανήκει στο δικό τους κόμμα.

Σε σχέση με τις παρακολουθήσεις, στην Κουμουνδούρου παρατηρούν πως είναι εμφανές ποιος επιδιώκει να σωθεί πολιτικώς και ποινικώς κι αυτός είναι ο πρωθυπουργός.

Σε αυτό το πλαίσιο, στέκονται και στα χθεσινά δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων, ανάμεσά τους και συμπολιτευόμενων, στην άρνηση Μητσοτάκη ήδη τέσσερις φορές να απαντήσει στη Βουλή σε σχετικές ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στην αντικατάσταση του «επικίνδυνου» βουλευτή της συμπολίτευσης, Κώστα Τζαβάρα, από τη Θεσμών και Διαφάνειας.

Όπως κι αν έχει, η πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί θα συζητηθεί στη σημερινή (Δευτέρα, στις 09.30) κοινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου και του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, που θεωρείται το ανώτερο κομματικό όργανο, υπό τον κ. Τσίπρα προκειμένου να χαραχθεί και η ανάλογη στρατηγική και τακτική.

Κατά τη διάρκειά της αναμένεται να γίνει συζήτηση και για τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών για τα οποία φιλοδοξία είναι το μεγαλύτερο μέρος τους να οριστικοποιηθεί κι ανακοινωθεί μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Έχει, άλλωστε, προηγηθεί από το καλοκαίρι σοβαρή προεργασία από τους γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη, καθώς κι από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μιχάλη Καλογήρου.

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο από τις τοπικές κοινωνίες, ενώ κι ο κ. Τσίπρας συνεχίζει τις προσωπικές του επαφές προκειμένου να εξασφαλίσει υποψηφιότητες με ιδιαίτερο βάρος και προς την κατεύθυνση του ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ στο προοδευτικό κέντρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ