ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Στον Ντογιάκο ο Τσίπρας - Πώς «διαβάζει» τις δημοσκοπήσεις η αξιωματική αντιπολίτευση

ΣΥΡΙΖΑ: Στον Ντογιάκο ο Τσίπρας - Πώς «διαβάζει» τις δημοσκοπήσεις η αξιωματική αντιπολίτευση
Στη Δυτική Μακεδονία (Φλώρινα και Καστοριά) θα βρίσκεται σήμερα κι αύριο ο Αλέξης Τσίπρας (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, επισκέπτεται σήμερα Δευτέρα, στις εννέα το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να ζητήσει, ανάμεσα σε άλλα, την ενοποίηση των δικογραφιών που αφορούν τις παρακολουθήσεις.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση, εξάλλου, πιστεύουν, με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις αλλά και αποκαλύψεις για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ότι το εκλογικό παιχνίδι τώρα αρχίζει.

Παρατηρούν πως όλες οι εταιρείες κλείνουν διαρκώς την «ψαλίδα» στις τελευταίες μετρήσεις, υποεκτιμούν έτσι κι αλλιώς σταθερώς το ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ από την ανάλυση όλων των ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων και των δημοσκοπήσεων επικρατεί η βεβαιότητα ότι η διαφορά πλέον, σε μη προεκλογική περίοδο μάλιστα αφού δεν έχουν μπει τα διλήμματα, κινείται στα όρια του στατιστικού λάθους.

Ειδικότερα, κάνουν λόγο για ραγδαία προσωπική φθορά του Κυριάκου Μητσοτάκη από το καλοκαίρι, ενώ εστιάζουν και στο προβάδισμα του κόμματός τους και του Αλέξη Τσίπρα σε μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, όπως η αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Αναλύοντας στην Κουμουνδούρου την πρόθεση ψήφου στις ηλικίες 17 ως 44 ετών, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ προηγείται με 3% έναντι της ΝΔ, ενώ στους εργαζόμενους συνολικώς στο Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα είναι μπροστά με ποσοστό 1%.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνουν πως ο αρχηγός τους υπερτερεί δημοσκοπικά του πρωθυπουργού σε μια σειρά στοιχείων, όπως στο ότι συναισθάνεται περισσότερο τα προβλήματα και τις ανησυχίες της κοινωνίας, στην ακεραιότητα για τη διαχείριση των χρημάτων του κράτους, στη στήριξη του εισοδήματος, στην αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και της διαφθοράς.

Σύμφωνα, επίσης, με τα δημοσκοπικά ευρήματα, το καλάθι του νοικοκυριού δεν βοήθησε στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενώ το ίδιο χαμηλές είναι οι εκτιμήσεις των πολιτών για τις κυβερνητικές πολιτικές σε ζητήματα που αφορούν την οικονομία, όπως η αντιμετώπιση του πληθωρισμού, τα οποία θα επηρεάσουν περισσότερο και την ψήφο τους.

Στην Κουμουνδούρου σημειώνουν πως και στην ερώτηση ποιο κόμμα θα σας ενοχλούσε να κερδίσει τις εκλογές ανεξαρτήτως της πολιτικής σας προτίμησης, η ΝΔ συγκεντρώνει τις περισσότερες αρνητικές προτιμήσεις.

Όσον αφορά στις υποθέσεις των παρακολουθήσεων και του βουλευτή Πάτση, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών δεν έχει πειστεί από τις εξηγήσεις Μητσοτάκη.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας επισκέπτεται σήμερα, Δευτέρα (5/12) και αύριο τη Δυτική Μακεδονία.

Στις 14:00 θα βρίσκεται στη Φλώρινα για σύσκεψη με φορείς του νομού στο δημαρχείο της πόλης, στις 17:30 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο εργοστάσιο της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (ΔΕΤΕΠΑ) και στις 18.00 στο οινοποιείο «In Vino Estate- ΑΦΟΙ Τσίπα», ενώ στις 19:00 θα έχει συνάντηση με τον γλύπτη και πανεπιστημιακό Φίλιππο Καλαμαρά, στο καλλιτεχνικό του εργαστήρι.

Αύριο θα βρεθεί στην Καστοριά, όπου στις 11:00 θα περιοδεύσει στο εμπορικό κέντρο της πόλης και στις 11:30 θα έχει σύσκεψη με φορείς στο Επιμελητήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ