ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το πρόσωπο - κλειδί για τις παρακολουθήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Το πρόσωπο - κλειδί για τις παρακολουθήσεις
Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει σήμερα την περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία, επισκεπτόμενος, μετά τη Φλώρινα, και την Καστοριά, η φημισμένη γουνοποιία της οποίας έχει πληγεί από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις στη Ρωσία Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

«Όλοι γνωρίζουμε ότι αποκλειστική ευθύνη για την αναζήτηση των στοιχείων και των αποδείξεων, τη διαλεύκανση αυτής της δύσοσμης υπόθεσης, την αποκλειστική ευθύνη να χυθεί άπλετο φως την έχει η ελληνική δικαιοσύνη. Κι όλοι γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα στοιχεία και οι αποδείξεις» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Εκεί όπου με βάση το νόμο υποχρεούνται να τηρούνται αρχεία των διατάξεων και των εντολών παρακολούθησης από την ΕΥΠ και, βεβαίως, σε αυτούς που υπέγραφαν τις διατάξεις και τις εντολές της παρακολούθησης. Θέλω να ελπίζω κι ελπίζω πως σε αυτή τη χώρα οι θεσμοί της δημοκρατίας λειτουργούν ακόμα».

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μπορούσε να «φωτογραφίσει» καλύτερα την εισαγγελέα της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, ως το πρόσωπο- κλειδί για να ξετυλιχθεί το κουβάρι των παρακολουθήσεων.

Το ίδιο, εξάλλου, διαμήνυσε και στον Ισίδωρο Ντογιάκο, κατά τη 45λεπτη συζήτηση που είχαν χθες Δευτέρα.

Δεν ήταν καθόλου τυχαίο, άλλωστε, πως επέλεξε, μία ημέρα μετά το δημοσίευμα για παρακολούθηση ακόμα και των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, να συναντηθεί με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κι όχι με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία είναι η κατά το Σύνταγμα επικεφαλής του Στρατεύματος.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία- ενδεικτικό και του «πάγου» στη σχέση του μαζί της-, την Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα την επισκεφθεί όταν, μετά τις εκλογές, θα λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Οι ίδιες πηγές, εξάλλου, σημειώνουν πως όπως και χθες έτσι και στη συζήτηση την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της ΕΥΠ, ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει ως θεσμικός παράγοντας κι όχι ως κομματάρχης.

Στο μεταξύ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει σήμερα την περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία, επισκεπτόμενος, μετά τη Φλώρινα, και την Καστοριά, η φημισμένη γουνοποιία της οποίας έχει πληγεί από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις στη Ρωσία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα περιοδεύσει στις 11:00 στο εμπορικό κέντρο της πόλης, ενώ μισή ώρα αργότερα θα έχει σύσκεψη με φορείς στο Επιμελητήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ