ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων - Τα ονόματα και τα προφίλ

ΣΥΡΙΖΑ: Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων - Τα ονόματα και τα προφίλ
Όσον αφορά την πολυαναμενόμενη σύγκρουση Τσίπρα- Μητσοτάκη την Πέμπτη στη Βουλή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, στην Κουμουνδούρου εικάζουν πως η γραμμή άμυνας του πρωθυπουργού θα είναι το «φέρτε μου αποδείξεις» Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

«Μυρίζει όλο και πιο έντονα εκλογές», ισχυρίζονται στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή και το εφάπαξ επίδομα των 600 ευρώ σε αστυνομικούς και λιμενικούς που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη.

Γι’ αυτό και προετοιμάζονται ώστε να ανακοινώσουν το πρώτο πακέτο υποψήφιων βουλευτών αμέσως μετά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού, στις 17 Δεκεμβρίου, και μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα και με τη σχετική παρακίνηση του Αλέξη Τσίπρα στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Είναι, άλλωστε, η Πολιτική Γραμματεία αυτή που θα δώσει την έγκριση για το 80% των υποψηφιοτήτων, ενώ η τελική για το σύνολο θα δοθεί από την Κεντρική Επιτροπή.

Στις λίστες συμπεριλαμβάνονται η πλειονότητα των νυν βουλευτών- θα λείπουν μόνο όσοι δεν επιθυμούν να κατέλθουν ξανά υποψήφιοι-, αρκετά από τα μέλη του συμβουλευτικού think tank- για παράδειγμα, Νικόλας Φαραντούρης, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, Όθων Ηλιόπουλος, Δημήτρης Χριστόπουλος, Κωστής Παπαϊωάννου, Διάνα Βουτηράκου και Τριαντάφυλλος Αλμπάνης-, καθώς και πρόσωπα από τον ακαδημαϊκό, καλλιτεχνικό κι αθλητικό χώρο.

Από τη στιγμή, εξάλλου, που ο Νάσος Ηλιόπουλος θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών χηρεύει η θέση του εκπροσώπου Τύπου την οποία θα καταλάβει, όπως διαρρέεται, πρόσωπο με επικοινωνιακά χαρίσματα που δεν ανήκει στο στενό κομματικό πυρήνα.

Η σχετική ανακοίνωση αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όσον αφορά την πολυαναμενόμενη σύγκρουση Τσίπρα- Μητσοτάκη την Πέμπτη στη Βουλή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, στην Κουμουνδούρου εικάζουν πως η γραμμή άμυνας του πρωθυπουργού θα είναι το «φέρτε μου αποδείξεις».

Γι’ αυτό κι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε, κατά τη συνάντηση που είχε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, τη Δευτέρα, αυτές να αναζητηθούν από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, στην ΑΔΑΕ και στην εισαγγελέα της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου.

Ο κ. Τσίπρας, άλλωστε, αξιολογεί πως η παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων πηγαίνει σε άλλο επίπεδο την υπόθεση, αφού, κατά τον ίδιο, γεννά και ζητήματα εθνικής ασφάλειας, ενώ αναβαθμίζει και τις ποινικές ευθύνες των εμπλεκόμενων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ