ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντήσεις στις πολεμικές ιαχές της Τουρκίας δίνει το Πολεμικό Ναυτικό

Απαντήσεις στις πολεμικές ιαχές της Τουρκίας δίνει το Πολεμικό Ναυτικό
Η Φρεγάτα «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» συμπλήρωσε 218 ημέρες εν πλω σε αποστολές του Πολεμικού Ναυτικού εντός του 2022

Στα τελεσίγραφα της Άγκυρας και τους λεονταρισμούς του τουρκικού καθεστώτος που αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά και απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα αν εφαρμόσει τα αναφαίρετα δικαιώματά της, η Αθήνα απαντά με προβολή ναυτικής ισχύος, με το Πολεμικό Ναυτικό να αποτελεί «ασπίδα» απέναντι στις πολεμικές ιαχές των γειτόνων.

Την ίδια ώρα, οι κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης μετατρέπουν τον ελληνικό Στόλο σε έναν από τους ισχυρότερους του κόσμου, με νέες Μονάδες και οπλικά συστήματα που θα αυξήσουν κατακόρυφα τις επιχειρησιακές του δυνατότητες και τη δύναμη πυρός που διαθέτει.

Νέα εποχή για το Πολεμικό Ναυτικό

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου – προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού - δώρισε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ένα ομοίωμα της Φρεγάτας FDI Belharra που φέρει την υπογραφή του αλλά και της Γαλλίδας ομολόγου του. Πρόκειται για ένα κομμάτι από το πρώτο μέταλλο που κόπηκε σε ειδική τελετή στα ναυπηγεία της Group Naval στη Λοριάν για την κατασκευή της Φρεγάτας «ΚΙΜΩΝ» και σηματοδοτεί την είσοδο του Πολεμικού Ναυτικού στη νέα εποχή.

«Αυτό εδώ το δώρο, θα υπενθυμίζει και θα εμπνέει στους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων αυτό που έρχεται, τη νέα προοπτική του Πολεμικού Ναυτικού» είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και συμπλήρωσε: «Θα είναι τυχεροί να αποφοιτήσουν από τη Σχολή και κατά πάσα πιθανότητα θα κληθούν να στελεχώσουν αυτά τα νέα μέσα που χρειάζεται το Πολεμικό Ναυτικό και στα οποία αναμένεται να προστεθούν κι άλλα».

001-2.jpg
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δώρισε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ένα ομοίωμα της Φρεγάτας FDI BelharraΥΕΘΑ

Δύναμη αποτροπής

«Μεθ’ ορμής ακαθέκτου» το Πολεμικό Ναυτικό υπερασπίζεται την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, με τις Μονάδες Επιφανείας, τα Υποβρύχια και τα πτητικά μέσα να κάνουν επίδειξη σημαίας από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, μέχρι τον Περσικό Κόλπο και το Γιβραλτάρ.

13.jpg
Κάθε ημέρα του χρόνου, τουλάχιστον 25 πλοία του Στόλου βρίσκονται εκτός ναυστάθμου, σε εκπαιδευτικές αποστολές ή επιχειρήσειςΥΕΘΑ

Κάθε ημέρα του χρόνου, τουλάχιστον 25 πλοία του Στόλου βρίσκονται εκτός ναυστάθμου, σε εκπαιδευτικές αποστολές ή επιχειρήσεις ενώ η πραγματική ψυχή του Πολεμικού Ναυτικού, τα στελέχη του, αν και μακριά από τις οικογένειες τους φυλάσσουν «Θερμοπύλες» εκτελώντας το καθήκον τους με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Φρεγάτα «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» που συμπλήρωσε 218 ημέρες εν πλω σε αποστολές του Πολεμικού Ναυτικού εντός του 2022. Ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα της Φρεγάτας απέδειξαν ότι τα ρεκόρ υπάρχουν για να σπάνε και τιμήθηκαν για την προσφορά τους από την ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Ισχυρό Ναυτικό, ισχυρή Ελλάδα

Σαφές και ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη. «Η ισχύς για το κράτος μας ήταν, είναι και θα είναι πρωτίστως ισχύς ναυτική» τόνισε ο ΑΓΕΝ απευθυνόμενος στα Στελέχη της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, τονίζοντας ότι το Πολεμικό Ναυτικό «διατελεί πάντα έτοιμο να πράξει και πράττει ήδη στο ακέραιο το καθήκον του, αποφασισμένο να υπερασπιστεί την εθνική μας ανεξαρτησία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα απέναντι σε κάθε επιβουλέα».

Ο αντιναύαρχος Στυλιανός ΠετράκηςΥΕΘΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ