Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα ο Δένδιας για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
Ανανεώθηκε:
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα βρίσκεται αύριο, Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022, στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).
Των εργασιών του ΣΕΥ θα προηγηθεί Υπουργική Σύνοδος για την Ανατολική Εταιρική Σχέση (ΑΕΣ) όπου αναμένεται να συμμετάσχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ και οι ομόλογοί τους των πέντε χωρών (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία) από τις έξι της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.
Τα θέματα προς συζήτηση της ημερήσιας διάταξης του ΣΕΥ είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία (όπου στην αρχή της συζήτησης θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης και ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας, D. Kuleba) και η κατάσταση στο Ιράν.
Υπό το λήμμα «Τρέχουσες Υποθέσεις», οι Υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν απόψεις για τρέχουσες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, μεταξύ άλλων, για την κατάσταση στη Μολδαβία και τις χώρες της Νότιας Γειτονίας, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε διεθνές επίπεδο, τον Μηχανισμό European Peace Facility, την κατάσταση στην Τυνησία, τη στρατηγική Global Gateway, κ.α.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δένδιας: Η Ελλάδα διαδηλώνει την προσήλωσή της στις αρχές της Οικουμενικής Διακήρυξης του ΟΗΕ
ΥΠΕΞ: Το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας βάση για τη διατήρηση της έννομης τάξης
Eπικοινωνία Πούτιν με τον πρόεδρο των ΗΑΕ για ύποπτο επίθεσης κατά αξιωματικού που κρατείται
15:51
ΚΚΕ: Ο πρωθυπουργός να ζητήσει συναινέσεις στα κόμματα που μοιράζονται κοινές στρατηγικές
15:40
Ο Πολ Τόμας Άντερσον κέρδισε το κορυφαίο βραβείο του Σωματείου Σκηνοθετών Αμερικής
15:28
Διδυμότειχο: Άγγιξε τα 6,5 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο - Οι συστάσεις στους πολίτες
15:19