ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatar Gate: Η Εύα Καϊλή δηλώνει άγνοια για τις διασυνδέσεις του συντρόφου της

Qatar Gate: Η Εύα Καϊλή δηλώνει άγνοια για τις διασυνδέσεις του συντρόφου της
Η Εύα Καϊλή δηλώνει ξαφνιασμένη για όσα της καταλογίζουν και αρνείται ότι γνώριζε τις διασυνδέσεις του συντρόφου της στο Κατάρ Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Η Εύα Καϊλή, που κατηγορείται ότι συμμετέχει σε εγκληματική οργάνωση, για διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δηλώνει στις Αρχές του Βελγίου άγνοια και υποστηρίζει ότι δεν είχε ιδέα για τις επαφές του συντρόφου της στο Κατάρ

Σύμφωνα με πληροφορίες, δηλώνει ξαφνιασμένη για όσα της καταλογίζουν. Μάλιστα, φέρεται να υποστηρίζει ότι έχει «πέσει από τα σύννεφα».

Πιο συγκεκριμένα, την υπεράσπιση της Εύας Καϊλή έχει αναλάβει ο Βέλγος δικηγόρος Αντρέι Ριζόπουλο, ο οποίος θεωρείται κορυφαίος ποινικολόγος.

Την ίδια στιγμή, με εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος καιπρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, εξετάζονται οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» του πατέρα της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Εύας Καϊλή, καθώς είναι δημόσιος λειτουργός και υποχρεούται, εκ του νόμου, σε υποβολή των σχετικών δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR, η Εύα Καϊλή φέρεται να υποστήριξε στις Αρχές του Βελγίου, όπου κρατείται, πως ήξερε ότι ο σύντροφός της και ο Αντόνιο Παντζέρι διατηρούσαν δεσμούς με το Κατάρ και του είχε επιστήσει την προσοχή. Η Εύα Καϊλή φέρεται ακόμη να υποστήριξε ότι δεν γνώριζε για το τι ακριβώς έκανε ο ίδιος και φέρεται να δήλωσε ακόμη ότι δεν παρακολουθούσε τα αρχεία του και τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Εύα Καϊλή, φέρεται να έκανε αίτημα για να βγει από τη φυλακή και να φορά «βραχιολάκι», κάτι που απέρριψαν οι Αρχές του Βελγίου. Στο μεταξύ, η κόρη της πέρασε τις πρώτες ώρες με τη γυναίκα του πατέρα της και τώρα είναι με τον πατέρα της στο διαμέρισμα που έμενε η Εύα Καϊλή στις Βρυξέλλες. Ακόμη, η Εύα Καϊλή φέρεται να υποστήριξε πως το σπίτι της στις Βρυξέλλες το είχε αγοράσει με δάνειο και πως έμενε σε αυτό με τον σύζυγό της και το παιδί του.

Το πόθεν έσχες της Εύας Καϊλή

Τη μεγάλη αύξηση των τραπεζικών καταθέσεων της Εύας Καϊλή, καταγράφουν τα Πόθεν Έσχες 2018 – 2020, που βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Βουλής. Σύμφωνα με αυτά η, εκ των αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εμφανίζει διπλασιασμό των τραπεζικών της καταθέσεων.

Το 2019, για χρήση του 2018, δηλώνει 550.000 ευρώ εισόδημα, 340.000 ευρώ εκ των οποίων, δικαιολογεί από πώληση ακινήτου στην Άνοιξη. Οι τραπεζικές της καταθέσεις εκείνη την εποχή, φτάνουν τα 210.000 ευρώ. Την ίδια ώρα εμφανίζει εγγραφές 5 ακινήτων, στα τέσσερα εκ των οποίων έχει την πλήρη κυριότητα, στο δε πέμπτο 25%.

Το ακίνητο στην Άνοιξη φαίνεται να της αποφέρει 340.000 ευρώ.
Στην επόμενη δήλωση Πόθεν Έσχες, του έτους 2020, για χρήση του 2019, τα εισοδήματά της εμφανίζονται στα 219.000 ευρώ. Οι καταθέσεις από την άλλη εκτοξεύονται στα 405.000 ευρώ, η οποία όμως δεν δικαιολογείται από την πώληση του ακινήτου, καθώς στην ίδια χρήση αγοράζει ακίνητο στο Ψυχικό, για το οποίο καταβάλλει συνολικά 270.000 ευρώ. Ως πηγή προέλευσης των χρημάτων δηλώνει την πώληση περιουσιακού στοιχείου.

Την επόμενη χρονιά, Πόθεν Έσχες 2021 (χρήση 2020), εμφανίζει εισοδήματα 164.000 ευρώ. Οι καταθέσεις της ανεβαίνουν 461.846 ευρώ, με την ακίνητή της περιουσία να μην εμφανίζει μεταβολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ