ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο δρόμος για την εκλογική νίκη περνά μέσα από τη συμμετοχή της νεολαίας

ΣΥΡΙΖΑ: Ο δρόμος για την εκλογική νίκη περνά μέσα από τη συμμετοχή της νεολαίας
Στη Λαμία περιοδεύει σήμερα Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Σε αγώνα δρόμου, ιδίως αν οι εκλογές προκηρυχθούν για έναν από τους τρεις πρώτους μήνες του 2023, θα επιδοθούν στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προκειμένου να εγκολπώσουν την απογοήτευση, όπως πιστεύουν τουλάχιστον, ψηφοφόρων της ΝΔ του 2019 από τα κυβερνητικά πεπραγμένα.

Ούτε στην Κουμουνδούρου, άλλωστε, πιστεύουν ότι έχουν δημιουργήσει ρεύμα νίκης ώστε να θεωρούν δεδομένο ότι θα λειτουργήσουν ως δεξαμενή της λαϊκής απογοήτευσης, ιδίως στη βόρεια Ελλάδα όπου τα πράγματα είναι πιο δύσκολα και για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Μεγάλο στοίχημα, εξάλλου, αποτελεί η αυξημένη εκλογική συμμετοχή της νεολαίας, εξέλιξη που εκτιμούν στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ πως θα γείρει την πλάστιγγα οριστικώς υπέρ τους.

Το ίδιο πιστεύει κι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σήμερα Τρίτη θα βρίσκεται στη Λαμία (περιοδεία στην κεντρική αγορά, σύσκεψη με παραγωγικούς και οικονομικούς φορείς του νομού Φθιώτιδας, συνάντηση με εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, συνάντηση με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ. Συμεών).

Σε αυτό το πλαίσιο, εξάλλου, εντάσσεται και το Δίκτυο Αριστερών- Προοδευτικών Φοιτητών, ο νέας πανεπιστημιακός φορέας του κόμματος που φιλοδοξεί να τα πάει πολύ καλύτερα σε σχέση με την προηγούμενη φοιτητική παράταξη.

Η ιδρυτική του συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, 10 και 11 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή εκατοντάδων φοιτητριών και φοιτητών από 153 τμήματα 24 ΑΕΙ σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως αναφέρουν στο CNN Greece πηγές της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ήδη τριπλασιαστεί οι φοιτητικές δυνάμεις του κόμματος, εξέλιξη που αναμένεται να αποτυπωθεί στις κάλπες των επόμενων φοιτητικών εκλογών, την άνοιξη.

Η σχετική προεργασία ξεκίνησε στις αρχές του 2022 με την καμπάνια «Ψάξου» κι εκδηλώσεις σε πολλές σχολές που οδήγησαν, μαζί με τις εκλογές προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στα μέσα Μαΐου, στην ένταξη στο Δίκτυο κι ανένταχτων φοιτητών του προοδευτικού χώρου.

Το Δίκτυο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διαθέτει πλέον παρουσία σε περισσότερες από 150 σχολές όταν μέχρι πρότινος αυτές δεν ξεπερνούσαν τις 50.

Κεντρικό όργανο του Δικτύου θα είναι η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή, ο χρόνος συγκρότησης της οποίας από νέα Συνδιάσκεψη του Δικτύου θα εξαρτηθεί από τον ακριβή χρόνο πραγματοποίησης των φοιτητικών αλλά και, βεβαίως, των βουλευτικών εκλογών.

Φιλοδοξία του Δικτύου είναι η πραγματοποίηση πανσπουδαστικού συνέδριου όλων των φοιτητικών παρατάξεων που θα οδηγήσει στη συγκρότηση τριτοβάθμιου οργάνου, της ΕΦΕΕ δηλαδή, με πραγματική αναλογική εκπροσώπηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ