ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatar Gate - Μέτσολα: «Καθαίρεσε» την Καϊλή από Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου

Qatar Gate - Μέτσολα: «Καθαίρεσε» την Καϊλή από Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου
H Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα αναφερόμενη στο Qatar Gate, υπογράμμισε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η ευρωπαϊκή δημοκρατία δέχονται επίθεση AP/Jean-Francois Badias

Αφαιρέθηκαν από την Εύα Καϊλή , καθήκοντα και ευθύνες που είχε ως αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, με αφορμή το σκάνδαλο Qatar gate, όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

«Ως προληπτικό μέτρο, και πάλι με πλήρη σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας, αφαίρεσα από την αναφερόμενη Αντιπρόεδρο οποιαδήποτε καθήκον και ευθύνη που σχετίζεται με τον ρόλο του ως Αντιπροέδρου και συγκάλεσα έκτακτη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων για την έναρξη διαδικασίας του άρθρου 21 για τη λήξη της θητείας της ως Αντιπροέδρου σε μια προσπάθεια να προστατευθεί η ακεραιότητα αυτού του Σώματος» επισήμανε η Ρομπέρτα Μέτσολα.

Παράλληλα, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας (12/12) στο Στρασβούργο, υπογράμμισε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η ευρωπαϊκή δημοκρατία δέχονται επίθεση.

«...Ο δρόμος μας για ανοιχτές, ελεύθερες, δημοκρατικές κοινωνίες δέχεται επίθεση» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Μέτσολα: Για κάποιους μία τσάντα με μετρητά θα αξίζει πάντα το ρίσκο

Στην 1η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την ημέρα που ξέσπασε το Qatar Gate η πρόεδρος, Ρομπέρτα Μέτσολανωρίτερα, ξεκαθάρισε πως πρόκειται για την δυσκολότερη περίοδο στην πολιτική της καριέρα και μία από τις δυσκολότερες για τον θεσμό.

Συγκεκριμένα, η Ρομπέρτα Μέτσολα, δήλωσε θυμωμένη, απογοητευμένη και κυρίως θλιμμένη για τα όσα γίνονταν μέσα στο «ναό» της Ευρωπαικής Δημοκρατίας.

Στην ομιλία της η Μέτσολα ανακοίνωσε πως από το πρωί της Τρίτης, η Εύα Καϊλή δεν θα είναι αντιπρόεδρος της Βουλής και πως της έχουν ήδη στερηθεί όλες οι αρμοδιότητες.

Η Μέτσολα σε μία ευθεία επίθεση προς την ίδια την Καϊλή, χωρίς να την κατονομάζει, σημείωσε με νόημα ότι «θα υπάρχουν πάντα κάποιοι για τους οποίους μία τσάντα με μετρητά θα αξίζει το ρίσκο. Να γνωρίζουν πως θα πιαστούν».

Επίσης η πρόεδρος της Ευρωβουλής ανακοίνωσε πως θα υπάρξει εσωτερικός έλεγχος σε όλους τους ευρωβουλευτές, τους θεσμούς και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που εντάσσονται στον θεσμό και με νόημα είπε: «δεν θα είναι business as usual».

Αναφερόμενη στο Κατάρ τόνισε σε πολύ αυστηρό τόνο πως όσοι επιβουλεύονται και επιτίθενται με όλους τους τρόπους στην Δημοκρατία της Ευρώπης θα πρέπει να γνωρίζουν «πως ως Ευρωπαίοι προτιμούμε να παγώσουμε από το να πουληθούμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ