ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatar Gate: Φωτογραφία από τον κατασχεμένο... θησαυρό - Τα χρήματα που βρέθηκαν

Qatar Gate: Φωτογραφία από τον κατασχεμένο... θησαυρό - Τα χρήματα που βρέθηκαν
Βελγική εισαγγελία

Φωτογραφία από τα χρήματα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών της βελγικής εισαγγελίας για το Qatar Gate, έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές της χώρας. Πρόκειται για περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, όπως μεταδίδουν βελγικά ΜΜΕ. 

Ορισμένα από τα χρήματα αυτά, περίπου 150.000 σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, εντοπίστηκαν στο σπίτι της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή ενώ περί τις 600.000 ευρώ βρίσκονταν σε χαρτοφύλακα που είχε στην κατοχή του ο πατέρας της.

Τα υπόλοιπα χρήματα εντοπίστηκαν στο σπίτι του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.

xrimata-kaili.jpg
Τα χρήματα που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων / Πηγή: Βελγική εισαγγελία

Καθαιρέθηκε η Εύα Καϊλή

Καθαιρέθηκε από τη θέση της αντιπροέδρου της Ευρωβουλής η Εύα Καϊλή, με την πρόεδρο του σώματος, Ρομπέρτα Μέτσολα, να ανακοινώνει ότι η απόφαση τίθεται άμεσα σε ισχύ.

Η Ολομέλεια της Ευρωβουλής υπερψήφισε την πρόταση που έγινε το πρωί της Τρίτης (13/12) από τη Διάσκεψη των Προέδρων.

«Δεδομένων των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε πως η Εύα Καϊλή δεν είναι πλέον μια εκ των αντιπροέδρων της. Η απόφαση τίθεται άμεσα σε ισχύ» έγραψε στο Twitter η Ρομπέρτα Μέτσολα.

Η απόφαση για την καθαίρεση της Εύας Καϊλή ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία, με 625 ευρωβουλευτές να ψηφίζουν υπέρ, έναν να ψηφίζει κατά και δύο να απέχουν.

Όπως υπογραμμίζει η σχετική ανακοίνωση, η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε με βάση το άρθρο 21 του κανονισμού του Ευρωκοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα, η Ολομέλεια της Βουλής θα συζητήσει το Qatar Gate και την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Μάλιστα, την Πέμπτη θα τεθεί σε ψηφοφορία σχετικό ψήφισμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ