ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η διεθνής κοινότητα να σταθεί σε όσους απειλούνται από μεγαλύτερους γείτονες

Δένδιας: Η διεθνής κοινότητα να σταθεί σε όσους απειλούνται από μεγαλύτερους γείτονες
«Κάθε πόλεμος, απειλή πολέμου ή αναθεωρητισμός να θεωρείται από την παγκόσμια κοινότητα έγκλημα καθοσιώσεως», τόνισε από το Παρίσι ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μήνυμα ότι η παγκόσμια κοινότητα έχει υποχρέωση να σταθεί πάντοτε «δίπλα σε αυτούς που απειλούνται από μεγαλύτερους γείτονες που δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο», έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από το Παρίσι όπου συμμετέχει στη Διάσκεψη Αλληλεγγύης για την Ουκρανία.

«Η Ελλάδα εργάζεται για κάτι απολύτως απαραίτητο για την εθνική μας επιβίωση: για την επικράτηση στην παγκόσμια κοινότητα ενός αφηγήματος προστασίας της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών μετά το πέρας της συμμετοχής του στη Διάσκεψη.

Και συμπλήρωσε: «Ώστε κάθε πόλεμος, κάθε απειλή πολέμου, κάθε αναθεωρητισμός να θεωρείται από την παγκόσμια κοινότητα έγκλημα καθοσιώσεως. Και να έχει την υποχρέωση η παγκόσμια κοινότητα να σταθεί πάντοτε δίπλα σε αυτούς που απειλούνται από μεγαλύτερους γείτονες που δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δένδιας εκπροσώπησε στη Διάσκεψη για την Ουκρανία που διοργανώνει ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως ανέφερε.

«Τοποθετήθηκα για όσα η Ελλάδα προσφέρει αλλά επίσης και για τις περιοχές ειδικού ενδιαφέροντος της Ελλάδας, όπως η Οδησσός, η Χερσώνα, η μαρτυρική Μαριούπολη, η Ζαπορίζια. Η Ελλάδα στηρίζει την Ουκρανία, όπως και όλοι οι δυτικοί φίλοι και σύμμαχοί της», επεσήμανε.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Δένδια

«Εκπροσώπησα σήμερα εδώ στο Παρίσι, στη Διάσκεψη για την Ουκρανία που διοργανώνει ο Πρόεδρος Μακρόν, την ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Τοποθετήθηκα για όσα η Ελλάδα προσφέρει αλλά επίσης και για τις περιοχές ειδικού ενδιαφέροντος της Ελλάδας, όπως η Οδησσός, η Χερσώνα, η μαρτυρική Μαριούπολη, η Ζαπορίζια.

Η Ελλάδα στηρίζει την Ουκρανία, όπως και όλοι οι δυτικοί φίλοι και σύμμαχοί της. Αλλά η Ελλάδα εργάζεται για κάτι πολύ μεγαλύτερο, για κάτι απολύτως απαραίτητο για την εθνική μας επιβίωση: για την επικράτηση στην παγκόσμια κοινότητα ενός αφηγήματος προστασίας της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών. Ώστε κάθε πόλεμος, κάθε απειλή πολέμου, κάθε αναθεωρητισμός να θεωρείται από την παγκόσμια κοινότητα έγκλημα καθοσιώσεως. Και να έχει την υποχρέωση η παγκόσμια κοινότητα να σταθεί πάντοτε δίπλα σε αυτούς που απειλούνται από μεγαλύτερους γείτονες που δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ