ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σφίγγει ο κλοιός για Μητσοτάκη - Ολοένα και πιο κοντά οι εκλογές τον Ιανουάριο

ΣΥΡΙΖΑ: Σφίγγει ο κλοιός για Μητσοτάκη - Ολοένα και πιο κοντά οι εκλογές τον Ιανουάριο
Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν πως η μεγαλύτερη ενεργοποίηση της δικαιοσύνης- «επιτέλους», αναφέρουν χαρακτηριστικά- πιέζει ακόμα περισσότερο τις πρωθυπουργικές αποφάσεις Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

Στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κάθε άλλο παρά αποκλείουν πλέον να μην ανοίξει η Βουλή μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Κι αυτό γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει προκηρύξει νωρίτερα- πιθανόν από το βήμα της Βουλής το Σάββατο κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023- βουλευτικές εκλογές ακόμα και μέσα στον Ιανουάριο.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν πως η μεγαλύτερη ενεργοποίηση της δικαιοσύνης- «επιτέλους», αναφέρουν χαρακτηριστικά-, η οποία κάνει φύλλο και φτερό την Intellexa και την Kriekel κι αναζητά και κακουργήματα κι όχι μόνο πλημμελήματα, πιέζει ακόμα περισσότερο τις πρωθυπουργικές αποφάσεις.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει αντιληφθεί πως δεν μπορεί να αποφύγει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων να απασχολήσει και την προεκλογική περίοδο, όποτε κι αν αυτή διεξαχθεί. Οι αποκαλύψεις είναι συνεχείς, η κοινή γνώμη θέλει απαντήσεις και η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί πια από κανέναν», διαμηνύουν από την Κουμουνδούρου.

Έτσι κι αλλιώς έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος την προσεχή εβδομάδα που θα επικυρώσει το 80% των υποψηφιοτήτων.

Την ίδια ώρα, δεν έχει διαφύγει της προσοχής στο ΣΥΡΙΖΑ της αποστροφής του Νίκου Ανδρουλάκη κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του «να στείλουμε τη ΝΔ στην αντιπολίτευση, έχουμε χρέος για μια προοδευτική κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή».

Μπορεί να κρατούν τις επιφυλάξεις τους για νέα κυβίστηση του κ. Ανδρουλάκη, αλλά ιδίως μετά την αποκάλυψη του Κατάργκεϊτ και του νέου πλήγματος στο αντί- ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο με τη σύλληψη μίας από τις πιο διαπρύσιες υποστηρίκτριές του, της Εύας Καϊλή, ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος για κυβερνητική συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων.

«Ιδίως αν ο κ. Ανδρουλάκης βρει την κατάλληλη αφορμή ώστε να διαγράψει ή να μην κατεβάσει στην εκλογική μάχη κι άλλους πρωτοκλασάτους δεξιόστροφους στη Χαριλάου Τρικούπη, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος», σημειώνουν με νόημα στην Κουμουνδούρου, ενώ δεν αποκλείουν στο κάδρο των ευθυνών να μπει κι ο νεοδημοκράτης Επίτροπος, Μαργαρίτης Σχοινάς, δυσχεραίνοντας έτι περαιτέρω την κυβερνητική θέση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ