ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatar Gate: Απάντηση της Μέτσολα στους ισχυρισμούς του δικηγόρου της Καϊλή

Qatar Gate: Απάντηση της Μέτσολα στους ισχυρισμούς του δικηγόρου της Καϊλή
«Η σαφής και πάγια εντολή προς όλους τους Αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι να εκπροσωπούν τη θέση του Κοινοβουλίου. Τίποτα άλλο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Μέτσολα (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

Απάντηση στις δηλώσεις του δικηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, που αφορούν την Ρομπέρτα Μέτσολα και τη δράση της Εύας Καϊλή ως ευρωβουλευτή και ως αντιπροέδρου, έδωσε ο εκπρόσωπος της προέδρου του ευρωκοινοβουλίου.

«Η σαφής και πάγια εντολή προς όλους τους Αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι να εκπροσωπούν τη θέση του Κοινοβουλίου. Τίποτα άλλο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Μέτσολα.

Ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι «οι Αντιπρόεδροι έχουν ως αρμοδιότητές τους, εκτός από άλλα καθήκοντα, και γεωγραφικές περιοχές όπου εκπροσωπούν το Κοινοβούλιο» προσθέτοντας ότι «η κατανομή των καθηκόντων των Αντιπροέδρων συμφωνήθηκε στην αρχή της θητείας. Στην περίπτωση αυτού του μέλους, ήταν η Μέση Ανατολή».

Σημειώνεται ότι ο κ. Δημητρακόπουλος, μιλώντας χθες, Τρίτη (13/12) σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η ευρωβουλευτής δρούσε κατ’ εντολή της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ότι η ίδια δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από παράνομη δραστηριότητα.

«Είναι πλάνη ότι είχε αναπτύξει προσωπική ατζέντα για το Κατάρ. Ήταν εντολοδόχος της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μάλιστα της είχε εκχωρήσει η κυρία πρόεδρος αρμοδιότητα για την Αραβική χερσόνησο και συγκεκριμένο πλάνο» είπε μιλώντας στον Realfm 97,8.

Αργότερα, ο δικηγόρος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι για να υπάρξει δωροδοκία πρέπει να εντοπιστεί αυτός που τα έδωσε, αμφισβητώντας πλήρως τις έως τώρα πληροφορίες για πακτωλό χρημάτων από το Κατάρ.

«Το Κατάρ δεν είχε καμία ανάγκη να δώσει χρήματα ως δωροδοκία στην κα Καϊλή, διότι όταν εκείνη πήγε στο Κατάρ πήγε ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η κυρία Μέτσολα, η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου την έστειλε εκεί, δεν πήγε με δική της πρωτοβουλία, ήταν εντολοδόχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Για να υπάρξει δωροδοκία και μετά ξέπλυμα μαύρου χρήματος πρέπει να αποδειχθεί πως τα χρήματα είναι από το Κατάρ, εάν δεν αποδειχθεί αυτό, δεν υπάρχει δωροδοκία κι ούτε ξέπλυμα. Και εάν δεν υπάρχουν αυτά, αθωώνεσαι» εξήγησε ο κ. Δημητρακόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ