ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatar gate: Ο Τζόρτζι ήθελε να αγοράσει κότερο Εμίρη για την Εύα Καϊλή

Qatar gate: Ο Τζόρτζι ήθελε να αγοράσει κότερο Εμίρη για την Εύα Καϊλή
Η Εύα Καϊλή με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι EUROKINISSI

Διαδοχικές είναι οι αποκαλύψεις για τα άτομα που κατηγορούνται για εμπλοκή στο σκάνδαλο Qatar Gate  που κλονίζει τα θεμέλια του Ευρωκοινοβουλίου.

Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, επιχειρεί να σκιαγραφήσει την προσωπικότητα του Φραντσέσκο Τζόρτζι συντρόφου της Εύας Καϊλή, που πήρε πάνω του όλη την ευθύνη, ζητώντας από τις βελγικές Αρχές να αφήσουν ελεύθερη την ευρωβουλευτή.

Ο ρεπόρτερ της εφημερίδας επισκέφτηκε το χωριό του Abbiategrasso, που βρίσκεται στα περίχωρα του Μιλάνου και ζήτησε από κατοίκους και φίλους του να μιλήσουν γι΄αυτόν.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή «είναι κάποιος που καταρρέει από το άγχος» και που «ονειρεύεται να αγοράσει στον εαυτό του ένα σκάφος εμίρη».

«Στην εκτεταμένη και έντονη ανάκριση του, ξέσπασε σε κλάματα και έπαθε κρίση πανικού. Κάτι που δεν κάνουν οι εγκληματίες», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

«Δεν υπάρχουν ιστορίες απληστίας που να τον εμπλέκουν, αντίθετα γίνεται λόγος για κάποιον που δάνειζε χρήματα χωρίς θόρυβο. Ωστόσο υπάρχουν φήμες για πρόθεσή του να αγοράσει άμεσα κότερο από έναν εμίρη για να κάνει μαγευτικά ταξίδια με την Εύα και την μικρή του κόρη», αναφέρει το δημοσίευμα.

Το πρώτο του παρατσούκλι ήταν «σέρφερ της Idroscalo».

Και συνεχίζει το δημοσίευμα της Corriere della Sera:

«Στη γειτονιά του via della Noce, δύο βίλες στέκονται η μια απέναντι στην άλλη. Η μία ανήκει στους γονείς του τη μητέρα του Ιόλη και του πατέρα του Λουτσιάνο, εκπαιδυτικούς. Στην άλλη έμενε ο ίδιος μέχρι τον Οκτώβριο του 2016, πριν μεταναστεύσει στις Βρυξέλλες στη rue de la Tulipe.

»Κάνει σερφ αγαπά να είναι αισιόδοξος και μισεί αυτούς που γκρινιάζουν και τα παρατάνε. Ο Τζόρτζιο λένε πολλοί, προκαλούσε συχνά φθόνο για την ομορφιά, τη λάμψη, και τη φυσική ικανότητα να συναρπάζει τους πάντες με την ικανότητα του να πουλά ποιότητα που δεν έχει.

»Εμφανίζεται ως μανιακός με το βάρος του και τους μύες του και έμαθε από τον πατέρα του, εθελοντή στα ασθενοφόρα και στην ενορία, την αλληλεγγύη.

Η εφημερίδα προσέγγισε τον πατέρα του Λουτσιάνο μπροστά στο σπίτι του, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις με ένα «οδυνηρό χαμόγελο» - όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα.

»Όπως λένε οι συγχωριανοί του, για τους γονείς του αυτές οι κατηγορίες κατά του γιου τους και οι χειροπέδες είναι χειρότερα από προδοσία, καταλήγει το δημοσίευμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ