ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος καυγάς για τα μετεκλογικά σενάρια και το «Σοσιαλ-Καμμένο» του Κ. Μητσοτάκη

Νέος καυγάς για τα μετεκλογικά σενάρια και το «Σοσιαλ-Καμμένο» του Κ. Μητσοτάκη
Eurokinissi

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κόντρα ΝΔ- ΠΑΣΟΚ μετά τον χαρακτηρισμό "Σοσιαλ-Καμμένο" που απέδωσε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη συζήτηση του προϋπολογισμού, στον Νίκο Ανδρουλάκη. 

Για θράσος του κ. Μητσοτάκη που ξεπέρασε τα εσκαμμένα ταυτίζοντας το ΠΑΣΟΚ με τους Καμμένους, όπως είπε, μίλησε ο Κώστας Σκανδαλίδης και διαμήνυσε ότι η δημοκρατική παράταξη δεν είχε ποτέ διάθεση να συγχρωτιστεί με τέτοιους χώρους. «Δεν μπορούμε να βρεθούμε με αυτόν τον πρωθυπουργό στην ίδια κυβέρνηση», επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες και επανέφερε στο πολιτικό προσκήνιο τη θέση του κόμματος του πως δεν συνεργάζεται «με τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό, ούτε με τον Τσίπρα».

Στην άποψη ότι στόχευση του Νίκου Ανδρουλάκη είναι να γίνει παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και αναφέρθηκε σε φωτοτυπικού τύπου ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση Καϊλή. «Τα πράγματα είναι συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρουλάκης για δικούς του λόγους έχει επιλέξει τη συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, να είναι παρακολούθημα του», είπε σε μια προσπάθεια να στριμώξει πολιτικά το ΠΑΣΟΚ να αποκηρύξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς θέλουμε κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή", σχολίασε ο Κώστας Σκανδαλίδης και διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να εκφράζει μια προοδευτική δύναμη ένα μοντέλο διακυβέρνησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη. Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί ανατροπή του συσχετισμού δυνάμεων και τη δυνατότητα στο ΠΑΣΟΚ να καταστεί πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Ο κ. Σκανδαλίδης κάλεσε μάλιστα, την κυβέρνηση να μην διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ. «Οι Σοσιαλ-Καμμένοι είναι έξω από πορεία και τη διαδρομή μας», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ