ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπουν εκλογές - ντέρμπι, πιέζουν τον Μητσοτάκη να ορίσει ημερομηνία

ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπουν εκλογές - ντέρμπι, πιέζουν τον Μητσοτάκη να ορίσει ημερομηνία
Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θελήσει πρώτα να περάσουν στην τσέπη των πολιτών τα «προεκλογικά δωράκια» του, όπως η αύξηση των συντάξεων, πριν ανακοινώσει την ημερομηνία της εκλογικής μάχης INTIME NEWS

«Θα βοηθούσε πάρα πολύ την πολιτική συζήτηση, ώστε να σταματήσει η σεναριολογία, να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία των εκλογών», υποστηρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, την ίδια ώρα που επιμένουν να αξιοποιούν τις τελευταίες τάσεις της MRB ως σημαία πολιτικής ανατροπής.

Σε αυτό το πλαίσιο, στέκονται ιδιαιτέρως στο ερώτημα αν έχουμε «απλώς» ακρίβεια ή υπάρχει αισχροκέρδεια, με το 73,3% των πολιτών να μιλά για αισχροκέρδεια.

«Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά όταν είμαστε η χώρα με την πιο ακριβή τιμή βενζίνης και την πιο ακριβή τιμή στο ρεύμα στη χονδρική. Κι όλα αυτά όταν είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρωζώνη που ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος από αυτόν του 2010», επισημαίνουν στην Κουμουνδούρου.

Στην ίδια έρευνα της MRB, εξάλλου, και στα «κρίσιμα», όπως τα χαρακτηρίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, ερωτήματα ποια κυβέρνηση μπορεί να διασφαλίσει το εισόδημα των πολιτών γενικώς και της μεσαίας τάξης ειδικότερα, η πλειοψηφία απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

«Η εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας θα είναι ένα ντέρμπι», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Στο μεταξύ, μπορεί να μην έχουν εγκριθεί ακόμα τα βουλευτικά ψηφοδέλτια ωστόσο στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν σκοπό να επικοινωνήσουν ιδίως τις νέες τους υποψηφιότητες με όσο πιο εμφατικό τρόπο γίνεται.

Γι’ αυτό και σχεδιάζεται ήδη σχετική εκδήλωση ο χρόνος πραγματοποίησης, βεβαίως, της οποίας συνδέεται με το χρόνο προκήρυξης των εκλογών.

Οι τελικοί κατάλογοι, άλλωστε, θα εξαρτηθούν κι από το πόσες έδρες θα έχει κάθε νομός μετά την επισημοποίηση των αποτελεσμάτων της απογραφής, παράγοντας προφανώς σημαντικός.

Στην Κουμουνδούρου, πάντως, λαμβάνουν ως δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θελήσει πρώτα να περάσουν στην τσέπη των πολιτών τα «προεκλογικά δωράκια» του, όπως η αύξηση των συντάξεων, την οποία θεωρούν δική τους προειλημμένη εδώ και τέσσερα χρόνια απόφαση, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και το market pass.

Ως προς το τελευταίο, πάντως, σημειώνουν, πέρα από όλα τα άλλα, πως είναι συνειδητό ψέμα του πρωθυπουργού να λέει πως είναι 10% η αύξηση του πληθωρισμού, άρα θα δώσει 10% επιδότηση γιατί ξέρει πολύ καλά ότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι πολύ παραπάνω, με 18,7% σε δημητριακά και ψωμί, 16,7% στο κρέας και 25% στα γαλακτοκομικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ