ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Φοβούνται το μιθριδατισμό, εστιάζουν στην καθημερινότητα

ΣΥΡΙΖΑ: Φοβούνται το μιθριδατισμό, εστιάζουν στην καθημερινότητα
Ως προς το χρόνο των εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας έχει εκμυστηρευτεί σε συνομιλητές του πως από τη στιγμή που θα γίνουν έτσι κι αλλιώς εντός του 2023 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορεί να ισχυριστεί πως δεν είναι πρόωρες

Το... μιθριδατισμό φοβούνται στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία (και) για το θέμα των παρακολουθήσεων.

Ειδικότερα, ανησυχούν πως τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα γύρω από πρόσωπα που φέρεται να παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ - πιο πρόσφατο αυτό για τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο- δεν προκαλούν πλέον το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης που έχει συνηθίσει στη σκανδαλολογία και δεν εντυπωσιάζεται από αυτή.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους στην αξιωματική αντιπολίτευση για την αποκάλυψη της αλήθειας, ωστόσο η έμφαση θα δοθεί στα προβλήματα της καθημερινότητας και στις λύσεις που προτείνει μέσα κι από τις έξι εθνικές προτεραιότητες που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην Κουμουνδούρου, μια κυβέρνηση που δεν σέβεται τους κανόνες του κράτους δικαίου είναι μια κυβέρνηση που δεν ενδιαφέρεται και για το αν ο κόσμος αδυνατεί να βγάλει το μήνα.

Σε αυτό το πλαίσιο, προσθέτουν πως στις επόμενες εκλογές οι πολίτες θα αποδείξουν ότι σε αυτόν τον τόπο η δημοκρατία δεν είναι πολυτέλεια, εκτιμώντας πως θα συνυπολογιστούν από τους ψηφοφόρους τα «αρνητικά κυβερνητικά ρεκόρ» στην πανδημία, στην ακρίβεια, στην ασφάλεια και στο μη σεβασμό των δημοκρατικών θεσμών.

«Η κυβέρνηση μοιράζει δήθεν επιδόματα ανακούφισης, ενώ επί της ουσίας πρόκειται για συμπαιγνία που ξεκίνησε με την εξυπηρέτηση του καρτέλ των ενεργειακών ομίλων, συνεχίστηκε με τη δήθεν συνεννόηση με το τραπεζικό σύστημα για μικρή επιδότηση των επιτοκίων και τώρα κορυφώνεται με την ουσιαστική ενίσχυση κι ενθάρρυνση των μεγάλων αλυσίδων των σούπερ μάρκετ για περαιτέρω κι ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών εν όψει του market pass από το Φεβρουάριο», υποστηρίζουν κομματικές πηγές.

Ως προς το χρόνο των εκλογών, ο κ. Τσίπρας έχει εκμυστηρευτεί σε συνομιλητές του πως από τη στιγμή που θα γίνουν έτσι κι αλλιώς εντός του 2023 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορεί να ισχυριστεί πως δεν είναι πρόωρες, ακόμα κι αν πραγματοποιηθούν εντός του τρέχοντος χειμώνα ή την άνοιξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ