ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κοινή συνεδρίαση Εκτελεστικού Γραφείου – Πολιτικού Σχεδιασμού για υποψήφιους και στρατηγική

ΣΥΡΙΖΑ: Κοινή συνεδρίαση Εκτελεστικού Γραφείου – Πολιτικού Σχεδιασμού για υποψήφιους και στρατηγική
Πολλοί συγκλίνουν στην Κουμουνδούρου στο ότι η Βουλή δεν θα ανοίξει μετά τις διακοπές του Πάσχα, που το 2023 πέφτει στις 16 Απριλίου EUROKINISSI / KΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία μαζί με τον Πολιτικό Σχεδιασμό του κόμματος.

Από τη στιγμή που το πιθανότερο είναι πως οι εκλογές δεν θα πραγματοποιηθούν εντός του Ιανουαρίου αποφασίστηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που θα επικύρωνε το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφιοτήτων να πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2023 και μετά τις γιορτές.

Αντικείμενο της σημερινής συζήτησης, πάντως, θα είναι οι υποψηφιότητες ανά νομό, με βάση και το ότι η εκλογική μάχη θα λάβει χώρα με τη νέα απογραφή, καθώς και η χάραξη της στρατηγικής και τακτικής του κόμματος για το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα κι εν αναμονή της τελικής απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πολλοί, πάντως, συγκλίνουν στην Κουμουνδούρου στο ότι η Βουλή δεν θα ανοίξει μετά τις διακοπές του Πάσχα, που το 2023 πέφτει στις 16 Απριλίου.

Σε περίπτωση, εξάλλου, που χρειαστούν επαναληπτικές κάλπες, αυτές θα πρέπει να τις αναμένουμε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, περί τα μέσα Ιουνίου, μετά την ολοκλήρωση των πανελλήνιων εξετάσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι στο Εκτελεστικό Γραφείο συμμετέχουν, πέρα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, οι Ράνια Σβίγκου, Γιώργος Βασιλειάδης, Νάσος Ηλιόπουλος, Όλγα Γεροβασίλη, Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ στον Πολιτικό Σχεδιασμό οι Γιάννης Ραγκούσης, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νίκος Μπίστης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ