ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοχρονιά σε ρυθμούς σάμπα και Τσαπανίδου

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοχρονιά σε ρυθμούς σάμπα και Τσαπανίδου
«Ήταν η πρώτη επιλογή Τσίπρα», ισχυρίζονται στην Κουμουνδούρου για την Πόπη Τσαπανίδου, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που την ήθελαν να ήταν τρίτη στη σχετική λίστα του, κάτω από δύο άλλους συναδέλφους της, γυναίκα κι άνδρα Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ (Φωτογραφία αρχείου)

Με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει ήδη αναχωρήσει για τη Μπραζίλια, όπου θα παραστεί την Πρωτοχρονιά στην τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου της Βραζιλίας, Λουίς Ιγκνάσιο Λούλα, οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, ιδίως αυτές που αφορούν την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα και σε πρώτη η ανάκτηση δυνάμεων για μια πολύ δύσκολη εκλογική χρονιά που ξεκινά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συνολικό ταξίδι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης διήρκεσε 26 ώρες και σε αυτό τον συνοδεύουν η σύζυγός του Μπέτυ Μπαζιάνα, τα δύο τους παιδιά, αλλά κι ο διπλωματικός του σύμβουλος, Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Είναι αρκετά πιθανό, εξάλλου, ο πρώην πρωθυπουργός να έχει μια σύντομη συνάντηση με τον κ. Λούλα στο περιθώριο της ορκωμοσίας του.

Αυτή θα είναι η πρώτη τους συνάντηση μετά από σχεδόν ακριβώς δέκα χρόνια, όταν ο κ. Τσίπρας είχε βρεθεί ξανά στη Βραζιλία, πάλι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να συναντηθεί και με την τότε πρόεδρο Ντίλμα Ρούσεφ.

Συνεργάτες, μάλιστα, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θυμούνται με νόημα πως τότε ο κ. Λούλα τον είχε προειδοποιήσει πως σε κάθε χώρα υπάρχουν «νόμιμοι ιδιοκτήτες» που θα κάνουν τα πάντα για να διατηρούν αυτό που θεωρούν ιδιοκτησία τους.

Ως προς την επόμενη ημέρα της ανάθεσης στην Πόπη Τσαπανίδου της θέσης της εκπροσώπου Τύπου, δεν είναι όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνοι.

Κάποιοι διαφωνούν με το πρόσωπο- «δεν υπήρχε κάποια άξια ή άξιος από τα 172.000 μέλη μας κι έπρεπε να απευθυνθούμε σε μία τηλεπερσόνα;», είναι το επιχείρημα-, άλλοι με το ότι στην ουσία ανακοινώθηκε στο Εκτελεστικό Γραφείο και δεν έγινε συζήτηση επί τούτου κι ορισμένοι και για τους δύο λόγους.

Οι περισσότεροι, πάντως, κρίνουν θετικώς την επιστράτευση Τσαπανίδου για διάφορους λόγους: σηματοδοτεί την αμφίπλευρη διεύρυνση, ανοίγει το κόμμα, ακριβώς επειδή δεν είναι του κομματικού σωλήνα, σε κοινά που δεν έβρισκε εύκολα αποδέκτες και δη τηλεοπτικά, έχει βαθιά γνώση του χώρου των ΜΜΕ, είναι ένα φρέσκο και μετριοπαθές πρόσωπο στην πολιτική με μεγάλη διείσδυση στη μεσαία τάξη και γι' αυτό ενοχλητική ως επιλογή και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού θα τον δυσκολέψει στο να ταυτίζει το ΣΥΡΙΖΑ με πολωτικές κινήσεις.

«Γι’ αυτό και ήταν η πρώτη επιλογή Τσίπρα», ισχυρίζονται στην Κουμουνδούρου, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που ήθελαν την κυρία Τσαπανίδου να ήταν τρίτη στη σχετική λίστα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, κάτω από δύο άλλους συναδέλφους της, γυναίκα κι άνδρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ