ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκικές παραβιάσεις: Νέα υπερπτήση drone πάνω από την Κανδελιούσσα

Τουρκικές παραβιάσεις: Νέα υπερπτήση drone πάνω από την Κανδελιούσσα
Το τουρκικό drone πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τη νήσο Κανδελιούσσα σε ύψος 19.000 ποδών AP Photo (File)

Με αμείωτη ένταση συνεχίστηκαν και την Κυριακή οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, στις 13:55 την Κυριακή (08/01) τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τη νήσο Κανδελιούσσα σε ύψος 19.000 ποδών.

Νωρίτερα, σαφή απάντηση στο «κρεσέντο» προκλητικών δηλώσεων και αναθεωρητισμού στο οποίο επιδίδεται η Άγκυρα, έδωσε την Κυριακή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις και απειλές.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και απαντώντας ερώτηση για τις γεωτρήσεις στην Κρήτη αλλά και για τις απειλές του Ερντογάν, ο κ. Οικονόμου απάντησε:

«Ο σχεδιασμός μας για τις γεωτρήσεις προχωρά. Είναι ένα σχέδιο βασισμένο στο Διεθνές Δίκαιο, καλά μελετημένο, ζυγισμένο, για να επιτρέψει στη χώρα να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα προκειμένου να αυξήσουμε τον πλούτο μας. Η Ελλάδα σήμερα είναι μία χώρα πολύ ισχυρή. Η πατρίδα μας, η Ελλάδα, δεν δέχεται υποδείξεις και απειλές για τον τρόπο με τον οποίο θα ασκήσει την εξωτερική της πολιτική, την πολιτική για την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Η Ελλάδα δεν είναι χώρα που απειλεί, ούτε απειλείται ούτε εκφοβίζεται. Ταυτόχρονα, είμαστε ανυποχώρητοι σε ό,τι αφορά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η Ελλάδα είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, απόλυτη αποτελεσματικότητα να αντιδράσει απέναντι σε κάθε πρόκληση και απειλή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ