ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαριάδης: «Προοδευτική Κυβέρνηση ή φιλί ζωής στον ηττημένο Μητσοτάκη»

Ζαχαριάδης: «Προοδευτική Κυβέρνηση ή φιλί ζωής στον ηττημένο Μητσοτάκη»
«Η ''επιλογή Τσαπανίδου'' είναι εικόνα από το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Το δίλημμα «προοδευτική Κυβέρνηση ή φιλί ζωής στον ηττημένο Μητσοτάκη», έθεσε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Η Προοδευτική Κυβέρνηση, πρόσθεσε, έχει μια βασική προϋπόθεση, να πάρει ο Αλέξης Τσίπρας την πρώτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. «Στη συνέχεια, ο καθένας θα πάρει την ευθύνη του και εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει», είπε ο κ. Ζαχαριάδης μιλώντας στο KONTRA.

Απάντησε στις επικρίσεις για την επιλογή της δημοσιογράφου Πόπης Τσαπανίδου στη θέση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «ακόμα και οι λογικοί πολιτικοί αντίπαλοι μας αναγνωρίζουν ότι είναι μια εξαιρετική επιλογή».

«Η ''επιλογή Τσαπανίδου'' είναι εικόνα από το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και, από όσα γνωρίζω, μπορώ να σας πω ότι σύντομα θα έχουμε κι άλλα ευχάριστα στην ίδια κατεύθυνση».

Σχετικά με τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, ο κ. Ζαχαριάδης σχολίασε πως θα μπορούσε είναι «σύντομο και διασκεδαστικό ανέκδοτο, εάν δεν ήταν τόσο κυνικό για τους πολίτες που υποφέρουν και αγωνιούν».

Επικαλέστηκε ανεξάρτητες έρευνες, που δείχνουν απώλεια της αγοραστικής δύναμης μέχρι και 40% στα χαμηλότερα εισοδήματα και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση αντί να κάνει παρεμβάσεις «χτες», θα μοιράσει, λέει, κουπόνια των 22 ευρώ μετά τον Φλεβάρη και τον Απρίλη θα φέρει αύξηση στον κατώτατο μισθό κάτω από τον πληθωρισμό. «Η κοροϊδία είναι απροκάλυπτη», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ