ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για Γλυπτά: Ο Μητσοτάκης συνομιλεί με διεθνείς προσωπικότητες για την επιστροφή τους

Οικονόμου για Γλυπτά: Ο Μητσοτάκης συνομιλεί με διεθνείς προσωπικότητες για την επιστροφή τους
Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως «επιλέγει ως συνομιλητές του πρόσωπα που επιδίδονται σε χυδαίες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα» INTIME/ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Στην εν εξελίξει προσπάθεια για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, σε μια διαπραγμάτευση που «δεν είναι εύκολη», αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Τόνισε πως ο πρωθυπουργός εργάζεται ακατάπαυστα και συνομιλεί με διεθνείς προσωπικότητες για την επιστροφή τους, ενώ την ο Αλέξης Τσίπρας «επιλέγει ως συνομιλητές του πρόσωπα που επιδίδονται σε χυδαίες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα».

«Η διαφορά είναι αποκαλυπτική και κάθε άλλο σχόλιο περισσεύει», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε πως πρόκειται για ένα θέμα που απαιτεί ευθύνη, σεβασμό συνέπεια και δουλειά και πρόσθεσε πως «τελικός στόχος είναι να επιστρέψουν, να επανενωθούν τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης».

«Αν η προσπάθεια ευοδωθεί θα πρόκειται για τεράστια εθνική επιτυχία. Ορισμένοι να μη στέκονται αμήχανοι. Οι επιτυχίες είναι της πατρίδας ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση εργάζεται για αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Στον ΣΥΡΙΖΑ καλό είναι να περιορίσουν την αμηχανία και τις ανεξήγητες αντιδράσεις του. Η πολιτική μας δεν αναγνωρίζει στο Βρετανικό Μουσείο κανένα δικαίωμα ιδιοκτησίας, νομής και κατοχής», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ