ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκάγκα: «Η Κράκεν είναι πιθανό να κυριαρχήσει και στην Ελλάδα»

Γκάγκα: «Η Κράκεν είναι πιθανό να κυριαρχήσει και στην Ελλάδα»
Η μολυσματικότητα στα λύματα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκε, σύμφωνα με την Μίνα Γκάγκα Eurokinissi / ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Καθησυχαστική για την επικινδυνότητα της μετάλλαξης Κράκεν εμφανίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ανέφερε όμως ότι είναι πολύ πιθανό να κυριαρχήσει και στην Ελλάδα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, τόνισε ότι προς το παρόν δεν παρατηρείται ιδιαίτερα μεγάλη άνοδος στα κρούσματα του κορωνοϊού.

Ειδικότερα είπε ότι «πιθανότατα θα κυριαρχήσει και στην Ελλάδα η Κράκεν... Έχουμε 6.000-7.000 κρούσματα. Επομένως, δεν βλέπουμε ακόμα αυτή τη γεωμετρική άνοδο. Η μολυσματικότητα στα λύματα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκε. Έχουμε κι άλλες πόλεις, όπως η Πάτρα, που έπεσε σημαντικά. Και την Κρήτη που ανεβαίνει. Άρα νομίζω ότι έχει να κάνει και με τις περιοχές και γι' αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Σχετικά με τη γεωγραφική κατανομή των ΜΕΘ στα παιδιατρικά νοσοκομεία και όσα καταγγέλλονται για ανυπαρξία διαθέσιμων κλινών, είπε τα εξής:

«Στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε τον ίδιο περίπου αριθμό ΜΕΘ για τα παιδιά. Γενικά, η πολιτική είναι να υπάρχουν ΜΕΘ εκεί που υπάρχει εμπειρία και τα παιδιά θα αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο τρόπο. Διαχρονικά η κάλυψη στην Αθήνα δεν ξεπέρασε ποτέ το 60% και γενικά στην Ελλάδα δεν έχουμε πολύ μεγάλη κάλυψη. Άρα δεν είναι ότι δεν φτάνουν τα κρεβάτια στις ΜΕΘ. Για να φτιάξεις δομές υγείας πρέπει να είσαι βέβαιος ότι έχουν αρκετά περιστατικά ώστε το προσωπικό να έχει εμπειρία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ