ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Απόλυτη εμπιστοσύνη σε Φλώρο - Ο ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει για τα χρήματα σε σακούλες

Οικονόμου: Απόλυτη εμπιστοσύνη σε Φλώρο - Ο ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει για τα χρήματα σε σακούλες
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ, εμπιστεύεται την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων; Ο κ. Τσίπρας εμπιστεύεται τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ; Ναι, όχι και γιατί; ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ EUROKINISSI

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στα ερωτήματα που είχε θέσει ο ίδιος στον απόηχο της κατάθεσης της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα στο ειδικό δικαστήριο, κλήθηκε να σχολιάσει μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση που είχε με τους πολιτικούς συντάκτες. Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στο θέμα που ξέσπασε τις προηγούμενες ημέρες γύρω από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, τονίζοντας πως η κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τόνισε μάλιστα πως η κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, απαντώντας στα δημοσιεύματα για την παρακολούθηση του κ. Φλώρου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ανανεώθηκε για ένα ακόμη χρόνο η θητεία του.

Ο κ.Οικονόμου, μάλιστα κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ.Τσίπρα, ειδικότερα, να απαντήσει αν εμπιστεύονται τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου ερωτήθηκε:

Ερώτηση: Λίγο πριν ανεβείτε στο πόντιουμ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την ανανέωση της θητείας του Στρατηγού Φλώρου για ένα έτος. Κάνετε Αρχηγό έναν Στρατηγό που τον παρακολουθούσατε ως επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια, ο οποίος φέρεται να αποκαλεί «σαχλαμάρα» τον Υπουργό Άμυνας και να παραδέχεται ότι του έχει στήσει παγίδες;

Γ. Οικονόμου: Κατ' αρχήν, θέλω να πω ότι η Κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Και η εμπιστοσύνη αυτή δεν κλονίζεται με κανέναν τρόπο και πάντως όχι από «υλικό» ρυπαρών δικτύων, που διοχετεύουν ορισμένοι συστηματικά και προνομιακά σε συγκεκριμένους κύκλους. Αυτό είναι για μας σαφές. Υπάρχουν, όμως, στην υπόθεση αυτή μια σειρά από ερωτήματα. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ, εμπιστεύεται την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων; Ο κ. Τσίπρας εμπιστεύεται τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ; Ναι, όχι και γιατί;

Στο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν την απαραίτητη ευαισθησία, την απαραίτητη ευφυΐα να αντιληφθούν ποιος ωφελείται από την επίθεση και την υπονόμευση στο πρόσωπο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των Ενόπλων Δυνάμεων; Εκτός από τους δημοσιογραφικούς του βραχίονες ο κ. Τσίπρας ενημερώνεται καθόλου για το τι γράφεται, τι λέγεται στην Τουρκία και πώς αξιοποιείται ως επιχειρηματολογία το περιεχόμενο των κομματικών του ανακοινώσεων; Υπάρχει και μια σειρά από άλλα ερωτήματα.

Με δεδομένο ότι ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου, ούτε στον Πρωθυπουργό, έχουν φτάσει ποτέ αυτές οι περιβόητες, όπως χαρακτηρίζονται, εντός ή εκτός εισαγωγικών, εκθέσεις, εγείρονται μια σειρά από ερωτήματα. Πρώτον, εάν αυτά είναι πραγματικά ή μυθεύματα. Εάν είναι προϊόντα κοπτοραπτικής, γιατί ξαναζούμε μια εποχή κασέτας, που θέλει να γυρίσει τη χώρα πολύ πίσω.

Αλλά, αν έχουν κάποια βάση αλήθειας, με δεδομένο -επαναλαμβάνω- ότι στην Κυβέρνηση, στον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν φτάσει ποτέ αυτές οι υποτιθέμενες εκθέσεις, εάν υποθέσουμε ότι έχουν κάποια βάση αλήθειας και κάποιοι, λειτουργώντας εκτός πλαισίου, εντός της Ε.Υ.Π., έκαναν τέτοια πράγματα, ποια είναι η σχέση εκείνων που έχουν στην κατοχή τους σήμερα αυτό το υλικό με εκείνους που διενεργούσαν αυτές τις εκτός πλαισίου δραστηριότητες εντός της Ε.Υ.Π.;

Ποια είναι, δηλαδή, αυτά τα ρυπαρά, όπως τα έχουν χαρακτηρίσει, δίκτυα; Τι είναι αυτό που τους συνδέει και τους ενώνει; Επίσης, οφείλουν να μας ξεκαθαρίσουν τι σκοπό εξυπηρετεί, σε μια εποχή αστάθειας, σε μια εποχή αναθεωρητισμού, σε μια εποχή διεθνούς έντασης, αυτή η -με εντελώς ανυπόστατους και ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς, πολύ πιθανόν ως προϊόντα κοπτοραπτικής- επίθεση στον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, σε αυτή -επαναλαμβάνω- την κρίσιμη συγκυρία και στιγμή για τη χώρα, μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον. Είναι συγκεκριμένα ερωτήματα, τα οποία οφείλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα ο κ. Τσίπρας να απαντήσει με σαφήνεια στον ελληνικό λαό.

«Έχουμε μια επώνυμη μαρτυρία για ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς κουκούλες»

Σχετικά με τις αποκαλύψεις σε ειδικό δικαστήριο για «μαύρο χρήμα» προς τον τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ερώτηση: Στον απόηχο της κατάθεσης της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο, είχατε απευθύνει κάποια ερωτήματα με δήλωσή σας προς το ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα. Θα ήθελα να ζητήσω ένα σχόλιό σας επ' αυτού.

Γ. Οικονόμου: Έχουμε απευθύνει ερωτήματα και έχουμε εισπράξει αμηχανία και σιωπή. Η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή. Να εξηγήσω γιατί είναι πάρα πολύ σοβαρή. Έχουμε μια μάρτυρα στο Ειδικό Δικαστήριο να δηλώνει ότι γνωρίζει πώς σακούλες και βαλίτσες με χρήματα πήγαν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσέξτε. Δεν έχουμε κάποια μάρτυρα με κουκούλα. Δεν έχουμε εδώ κουκουλοφόρους. Δεν έχουμε κάποιους με ψευδώνυμα και τα άλλα συναφή. Έχουμε μια επώνυμη μαρτυρία ένορκη στο Ειδικό Δικαστήριο, στο φως της ημέρας, που καταγγέλλει συγκεκριμένα πράγματα για χρήματα σε σακούλες, που πήγαν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ, επταψήφιο νούμερο.

Οφείλει, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας να σταματήσει τη σιωπή, την αμηχανία και να απαντήσει στον ελληνικό λαό τι είναι αυτά που καταγγέλλονται. Αν δεν κάνω λάθος, αντίστοιχα φαινόμενα έχουμε να ζήσουμε από την εποχή των «πάμπερς». Ένορκες, επώνυμες καταγγελίες, χωρίς κουκούλες.

Εδώ δεν έχουμε κουκούλες, δεν έχουμε κουκουλοφόρους μάρτυρες, δεν έχουμε ψευδώνυμα. Έχουμε ένορκη μαρτυρία σε Ειδικό Δικαστήριο για σακούλες με χρήματα σε ταμεία κομμάτων. Αντίστοιχη τέτοια καταγγελία έχουμε να ζήσουμε από την εποχή των «πάμπερς».

Παρεμπιπτόντως, υπάρχει και ένα κοινό πρόσωπο που συνδέει εκείνη την εποχή με τη σημερινή, είναι σύμβουλος του κ. Τσίπρα. Οφείλει, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στις πολύ σοβαρές αυτές καταγγελίες. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ