ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πού στοχεύει ο Μητσοτάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Πού στοχεύει ο Μητσοτάκης
Στην αξιωματική αντιπολίτευση περιγράφουν με τα μελανότερα χρώματα για την εθνική μας ασφάλεια και την απόφαση του πρωθυπουργού να παρατείνει για ένα έτος τη θητεία του Κωνσταντίνου Φλώρου EUROKINISSI

Στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία εκτιμούν πως η «ιδιωτική- κρατική κηδεία» του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ και η παρουσία σε αυτή υπουργών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας δεν εξυπηρέτησε μόνο το προφανές: να οικειοποιηθεί, δηλαδή, το κυβερνών κόμμα την εναπομείνασα βασιλική ψήφο -με συνέπεια ωστόσο, όπως πιστεύουν, να χάσει και το Κέντρο.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν πως το προεκλογικό αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη εξυπηρετείται και από την αποπολιτικοποίηση της προεκλογικής περιόδου, η οποία οδηγεί και σε μεγάλη αποχή.

«Για τον πρωθυπουργό είναι προτιμότερο να συζητάμε τα ντεσού της κηδείας από το γιατί, για παράδειγμα, παρακολουθούσε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ή γιατί οι τιμές παραμένουν στα ύψη ενώ έχουν πέσει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Σκοπίμως επιχειρεί να πείσει τη νέα ιδίως γενιά πως δεν υπάρχει λόγος για να ασχοληθεί με την πολιτική, αφού οι εκπρόσωποί της ασχολούνται με ένα ζήτημα, αυτό της βασιλευόμενης ή αβασίλευτης δημοκρατίας, το οποίο έχει κλείσει από το 1974», σημειώνουν με νόημα στην Κουμουνδούρου.

Την ίδια ώρα, στο ΣΥΡΙΖΑ περιγράφουν με τα μελανότερα χρώματα για την εθνική μας ασφάλεια την απόφαση Μητσοτάκη να παρατείνει για ένα έτος τη θητεία του Κωνσταντίνου Φλώρου.

«Πώς θα εμπνεύσει το στράτευμα ένας Αρχηγός του ο οποίος αποδεδειγμένα παρακολουθείτο από την ΕΥΠ και, μάλιστα, για θέμα που αφορά τη προσωπική του ηθική και του οποίου η σχέση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας είναι κακή; Θα ήταν αστείο, εξάλλου, αν δεν ήταν τραγικό να κατηγορούν την αντιπολίτευση για έλλειμμα πατριωτισμού εκείνοι που παρακολουθούσαν τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων σε ένα κλίμα εκβιασμών», παρατηρούν οι ίδιες πηγές.

Στο μεταξύ και στο πλαίσιο όσων γράφαμε και χθες Δευτέρα, στην Κουμουνδούρου κάθε άλλο παρά αποκλείουν εκλογές το Μάιο με το σκεπτικό και πως ο κ. Μητσοτάκης θα θελήσει να αξιοποιήσει τις πανελλήνιες εξετάσεις και το ότι θα έχει ξεκινήσει η τουριστική σεζόν ώστε να αποτρέψει τη μαζική συμμετοχή της νεολαίας.

Αυτός είναι κι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο στην αξιωματική αντιπολίτευση τρενάρουν την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων τους, την οποία έχουν προαναγγείλει από το Δεκέμβριο και βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ