ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Νομοθετική πρόταση- ρελάνς για αποκλεισμό Κασιδιάρη

ΣΥΡΙΖΑ: Νομοθετική πρόταση- ρελάνς για αποκλεισμό Κασιδιάρη
"Οι ευθύνες της κυβέρνησης για το ότι ο καταδικασμένος Κασιδιάρης ανενόχλητος μέσα από τις φυλακές έχει πολιτική δράση και συγκροτεί τους οπαδούς του είναι τεράστιες κι απαράγραπτες", υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Νομοθετική πρόταση- ρελάνς στην αντίστοιχη κυβερνητική για τον αποκλεισμό των νεοναζί και καταδικασμένων χρυσαυγιτών από τις εκλογές, οπως ο Κασιδιάρης με το νέο του κόμμα, αναμένεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σύμφωνα με συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βασίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες:

- «Η νομοθετική πρόταση να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα».

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, η κυβερνητική τροπολογία που έχει δει το φως της δημοσιότητας εγείρει σοβαρά ζητήματα αντισυνταγματικότητας, που μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο.

- «Η νομοθετική πρόταση να είναι σαφής για τους νεοναζί και να μην ανοίγει κερκόπορτα για διευρυμένες ερμηνείες κι εξίσωση του ναζισμού με οποιαδήποτε άλλη πολιτική ιδεολογία».

Στην Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν πως η πάγια γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είναι πως η θέση των νεοναζί και καταδικασμένων χρυσαυγιτών είναι στη φυλακή κι όχι στο δημόσιο βίο και πολύ περισσότερο στο Κοινοβούλιο.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το ότι ο καταδικασμένος Κασιδιάρης εδώ και τρία χρόνια ανενόχλητος μέσα από τις φυλακές έχει πολιτική δράση, μέσω ακόμα και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και συγκροτεί τους οπαδούς του σε νεοναζιστικό κίνημα είναι τεράστιες κι απαράγραπτες. Ωστόσο, με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ υπάρχει η δυνατότητα συγκλίσεων πάνω στο δικαίωμα της δημοκρατίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ