ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση ασυλίας για Καϊλή και Σπυράκη - Το αίτημα παραπέμπεται στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων

Άρση ασυλίας για Καϊλή και Σπυράκη - Το αίτημα παραπέμπεται στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων
«Πράσινο φως» για την άρση ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη αναφορικά με την υπόθεση αποζημιώσεων των βοηθών τους (AP Photo/Jean-Francois Badias)

«Πράσινο φως» για την άρση ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη αναφορικά με την υπόθεση αποζημιώσεων των βοηθών τους. 

Πιο συγκεκριμένα, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ανακοίνωσε ότι έλαβε τα αιτήματα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη.

Το αίτημα για την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη παραπέμπεται στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων, όπως είπε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, στα τέλη Δεκεμβρίου, ζήτησε την άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη, λόγω εικαζόμενης απάτης σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ.

Η απάτη αυτή συνδέεται με τη διαχείριση της βουλευτικής τους αποζημίωσης και την αμοιβή των διαπιστευμένων βοηθών τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση διαφθοράς από το Κατάρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ