ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το σχέδιο αποδόμησης των αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις

ΣΥΡΙΖΑ: Το σχέδιο αποδόμησης των αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις
Στην αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζουν προεκλογική, καθυστερημένη κι ανεπαρκή την αύξηση του κατώτατου μισθού, που έχει προ πολλού εξανεμιστεί από την εκτόξευση της ακρίβειας και του πληθωρισμού INTIME

Στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία επιχειρούν να αποδομήσουν τις αυξήσεις μισθών και συντάξεων στις οποίες προβαίνει η κυβέρνηση από τις αρχές του έτους.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζουν προεκλογική, καθυστερημένη κι ανεπαρκή την αύξηση του κατώτατου μισθού, που έχει προ πολλού εξανεμιστεί από την εκτόξευση της ακρίβειας και του πληθωρισμού.

Όπως υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου, ο κατώτατος μισθός έχει χάσει 19% της αγοραστικής του δύναμης, ενώ θα υπάρξουν επιπλέον αυξήσεις 20% στα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης.

Όσον αφορά τις συντάξεις, σημειώνουν πως η κυβέρνηση αποκρύπτει ότι οι αυξήσεις τους οφείλονται στο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2017, ενώ έχει στερήσει από τους συνταξιούχους τη 13η σύνταξη και τα αναδρομικά τους.

«Τα νοικοκυριά με μηνιαίο εισόδημα ως 750 ευρώ έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης και η κυβέρνηση επιμένει να επιδοτεί την αισχροκέρδεια στην ενέργεια και να αρνείται τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα», προσθέτουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει σήμερα Πέμπτη συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ), στις 12:00, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Σε σχέση με το αίτημα της αμερικανικής κυβέρνησης προς το Κογκρέσο για την πώληση F- 16 στην Τουρκία, στο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν πως αναδεικνύει την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής του «πιστού και δεδομένου συμμάχου» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο ίδιο μήκος κύματος, παρατηρούν πως δεν είναι δυνατό να δίνεις γη και ύδωρ, να μην διεκδικείς τίποτα από την ομόλογή σου κυβέρνηση και μετά να επαφίεσαι αποκλειστικώς στις, καθόλα πολύτιμες έστω, προσπάθειες του γερουσιαστή Μενέντεζ και της ομογένειας για να προασπίσουν τα συμφέροντα της χώρας.

«Αντί να καταβάλει κάθε προσπάθεια ο πρωθυπουργός για να αποτρέψει αυτές τις εξελίξεις, έβαλε τον υφυπουργό, Άγγελο Συρίγο να προετοιμάσει την κοινή γνώμη. Η επικίνδυνη εξωτερική πολιτική του έχει όλο και πιο δυσμενείς συνέπειες για τα ελληνικά συμφέροντα. Τουλάχιστον θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η Ελλάδα απορρίπτει τον απαράδεκτο συμψηφισμό μεταξύ της πώλησης F- 16 στην Τουρκία, τα οποία θα παραβιάζουν καθημερινώς τον εθνικό εναέριο χώρο, με ενδεχόμενη αγορά F- 35 από τη χώρα μας», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ