ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύα Καϊλή - Corrierre della Sera: Της πρότειναν να ομολογήσει για να αποφυλακιστεί

Εύα Καϊλή - Corrierre della Sera: Της πρότειναν να ομολογήσει για να αποφυλακιστεί
Η Εύα Καϊλή κατά τις ανακρίσεις, επανέλαβε ότι ποτέ δεν είχε ευνοήσει το Κατάρ ή το Μαρόκο ως ευρωβουλευτής INTIME

Οι Βέλγοι δικαστές που ερευνούν το σκάνδαλο του Qatar Gate φέρεται να πρότειναν στην Εύα Καϊλή να ομολογήσει την ενοχή της με την υπόσχεση ότι θα αποφυλακιστεί, αναφέρει δημοσίευμα της Corriere della Sera.

Μάλιστα στο δημοσίευμα που επικαλείται τους δικηγόρους της ευρωβουλευτή, αναφέρεται ότι οι βελγικές Αρχές τής άσκησαν αδικαιολόγητη πίεση στην προσπάθειά τους να την κάνουν να ομολογήσει.

«Από την πρώτη στιγμή πρότειναν στην Εύα Καϊλή να δηλώσει ένοχη και να αποφυλακιστεί και έτσι επιτέλους να μπορέσει να αγκαλιάσει ξανά την κόρη της», σημειώνεται στο δημοσίευμα που αναφέρεται στον ισχυρισμό που προβάλλει ο συνήγορος υπεράσπισής της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος παράλληλα διευρινίζει ότι η πελάτισσά του, που δηλώνει αθώα από την πρώτη μέρα, αρνείται τα πάντα.

«Παρά το γεγονός ότι το να είναι μακριά από το κοριτσάκι της είναι το μεγαλύτερο ψυχολογικό μαρτύριο, δεν έχει συμφωνήσει να ομολογήσει κάτι που δεν έχει κάνει», προσθέτει ο συνήγορος υπεράσπισης της Εύας Καϊλή.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στις δύο πολύωρες ανακρίσεις, πρώτα με τη Δικαστική Αστυνομία και μετά με τον ανακριτή Claise, η Εύα Καϊλή επανέλαβε ότι ποτέ δεν είχε ευνοήσει το Κατάρ ή το Μαρόκο ως ευρωβουλευτής και ότι ευθυγραμμίστηκε με πεποίθηση με τους συναδέλφους της στον πολιτικό της χώρο. Όταν ο δικαστής Claise την κατηγόρησε ότι είχε συναντηθεί με τον Τζιόρτζι με τον υπουργό Εργασίας της χώρας του Κόλπου Ali Bin Samikh Al Marri στο ξενοδοχείο Steigenberger Wiltcher στις Βρυξέλλες, η Καϊλή δήλωσε ότι ήταν επίσημο ραντεβού για την προετοιμασία της ακρόασης του Κατάρ στην υποεπιτροπή για τα δικαιώματα των εργαζομένων στις 14 Νοεμβρίου. Το κατηγορητήριο σημειώνει ότι ο Τζιόρτζι και ο Παντζέρι θα πήγαιναν στο ίδιο ξενοδοχείο, αλλά σε άλλη στιγμή: ο τελευταίος, φεύγοντας, είχε μαζί του μια γεμάτη τσάντα.

Όπως επίσης αναφέρεται στο δημοσίευμα «δεν θέλει η κόρη της να κληρονομήσει το στίγμα ότι η μητέρα της ήταν διεφθαρμένη γυναίκα πολιτικός, γιατί δεν είναι αλήθεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ